Lämmin aalto ja Mr Bean katastrofiainekset


"Käytsä tääl rantabaarissa usein?"
"Do you visit often here on beach bar?"

Sandringham ranta just ennen sadetta.
Sandringham beach right before the rain.

Leirimme. Our camp.

Tiistaina oli ihan hurrrrjan lämmin päivä, nelkytä astetta, ja kyllä tuli pienet de-ja-vu:t Heinäkuulta 2008, kun olimme Las Vegasissa 43C lämmössä ja mun bikiniolkaimet sulivat öljyksi Excalibur-hotellin uima-altaalla. Silloin oli samanlainen tuulipuhuri, kuin saunassa olisi puhaltanut iholle kuumaa ilmaa. Ajettiin junalla Richmondin vaihtopisteen kautta Sandringhamiin, jossa aseman viereisten kauppojen evästarjonnan kautta pääsi kivalle rannalle. Muutama ihminen suositteli tuota rantaa ja kyllä tuli ihan Kreikka mieleen tuosta kallioreunusteisesta (punertava) rannasta, jossa oli muutamia poukamia ja kirkas vesi. Varjoa ei ollut tarjolla. Joku kellui snorkkelit päässä, vaikkei siellä varmaan muutamia kaloja ja sinisimpukoita (ja pari meduusaa) ihmeempää nähtävää ollut. Vesi oli 21C, joten se tuntui mukavan virkistävältä, ja pakko olikin pulahdella tiuhaan tahtiin siellä. Onneksi otettiin sateenvarjot mukaan, että sai päälle suojaa. Sai olla kyllä aika rauhassa, eli yhteen pariskuntaan oli osittainen näkymä ja muut olivat kauempana makaamassa. Iltapäivällä neljän maissa ooteltiin jo, että pilviverho tulisi auringon eteen, ja sitten tyhmänä jöpötettiin siinä pyyhkeellä, kun alkoikin tulemaan vettä kuin aisaa. Ukkonenkin jyrähti. Olisi toi sade pitänyt nähdä jo kaukaa mereltä. No, onneksi oli tenniskisoissa jaetut ranta-alustat mukana, että ne sai kiedottua päälle sadesuojaksi. Pääsi meinaan muutama kirosana, kun sateenvarjosta katkesi tuulessa rautapuikko ja se vesi lörähti niskaan siinä lätäköissä puolijuoksua suojaa hakiessa. Just kun päästiin katokselle rinteen päälle, niin sade loppui. Päätettiin kuitenkin lähteä junalle.

Ajeltiin South Yarran kaupunginosaan ja hypättiin kyydistä ja aateltiin käydä jossain terassilla. No, kaikki paikat tuntui olevan siestalla dinner-aikaa ootellessa, joten ei kun kohti Gleniä sitten kuitenkin. Siellä taas huomattiin, että ostoskeskus (vihannestori ja sushipaikka sekä putiikit) meni kiinni jo puoli kuusi, mutta supermarketteihin pääsi vielä. Toi on aika yleistä, että kaikki paikat sulkee hetkeksi just siihen aikaan, kun ihmiset alkaa pääsemään töistä, vähän hassua. Tehtiinkin katkarapu-halloumisalaattia tänään "pikaruokana". Muuten on syöty tällä viikolla mm. jauhelihatortilloja, green curry kanaa (ala emäntämme) sekä kookoskerma-kurpitsakeittoa (tosi hyvä kurpitsa-aika menossa). Mua huvittaa edelleen, että viimeiset lirut vitosen (3,5e) portviinistä meni eilen. Tuo tawny-laatuinen halppisportti löytyi Aldin hyllystä, jossa on muitakin viinejä pieni valikoima, sekä oluita. Ihan hyviä viinejäkin on jopa vitosella tarjolla.

Nyt on luvannut 25-35C helteitä viikoksi ainakin, vaikka maaliskuussa pitäisi se syksy alkaa. Täytyy varmaan evakuoitua maauimalaan, että saa pulikoitua ulkona (tai sisä-altaissa). No, ja koirien pitäisi viedä meitä enempi kävelylle, ettei rölli pääse kertymään vatsan seudulle. Piti jo tänään aloitella kuntopiiriä aamulla, mutta kattia kanssa. Jos pääsis tonne läheiseen kuntoklubikorttelistoon ilmaiseksi vääntämään rautaa tutustumisvarjolla. Huomaisikohan ne mitään, jos menis ovelta ovelle ja treenais ilmaiseksi viikon jos toisenkin...

Huomenna lähtee naapurihuoneen asukki ja hoitokoira, joten voi meno hiljentyä täällä. Miten sitä osaakaan enää toimia, kun kultainen noutaja ei ole vahtimassa ja jaloissa pyörimässä...
--
Nonnih, eli Bronte-koira lähti eilen, hyvin vastahakoisesti, naisten piti väkisin se survoa auton peräosaan. Maauimalan sai unohtaa hetkeksi, kun koululaisten uintipäivät osui taas loppuviikkoon (onneks netistä voi tsekata senkin). Sitpä me Loui-koiran kanssa on käppäilty ulkosalla ja suunnitellaan viikonlopun tapahtumia. Sunnuntaina on jonkinasteiset kokoontumisajot ruokaa-musiikkia-taidettapäivä cityssä. Juha haaveilee lauantaina mieskokoontumisesta, ettei tartte kokoaikaa kattella mun naamaa. Eilen päädyttiin siihen, että formuloihin asti (17.-20.3.) ollaan ainakin täällä vielä.

Meidän kämppis lähti siis pois, joten nyt on jakamattomat saniteettitilatkin, ja siitäpä heti otettiin siivouspäivä torstain ratoksi . Mr Bean eli Juha ajatteli kloorata ammeen ensi töikseen. Siksi kutsun tässä Mr Beaniksi, kun se tuli mulle kuiskimaan hetken päästä, että muistatko sen Mr Bean Katastrofileffan, jossa ko. herra pyyhki Whistler's Mother-arvotaulusta aivastuslimaa sutaten koko öljyväritaulun (tuon äipän naaman). Mä jo kelailin, että mitähän se Juha nyt on onnistunut sotkemaan, emäntä kun on aika siisti ihminen. Sit se vei mut kattomaan ammetta, ja siinä oli 40 cm x 40 cm kokoinen ruskea epämääräinen läntti, joka ei millään harjalla meinannut lähteä pois. Juha oli joutunut suorastaan paniikkiin, vähän kuin leffassa. Ilmeisesti kloori oli aiheuttanut jonkun reaktion kuluneessa ammeessa/emalissa. Noh, sitä kun lioteltiin tuntikaupalla saippuavedessä ja välillä hinkattiin kuin viimeistä päivää, niin lähtihän se sit lopulta pois. Phiuh! Välillä oli tunne, että meneekö se pahemmaksi, kun hinkkaa jollain...

Sit eilen aamuna joku pukumies soitteli ovikelloa ja Juha meni käymään ovella. Luuli, että mies puheli jostain "toxic"-hommista, että "olisko se myrkyttämässä jotain lähistön kasveja/puita", oli antanut käyntikortin, jonne emäntämme voi halutessaan soittaa. Sitten selvisi, että kortissa luki Property manager, ja siis kyseessä varmaan olikin Auction ("ooksön", huutokauppa), josta se kävi mainitsemassa vaan (naapurissa on asunto myynnissä). Että enkkua saa vielä treenailla :)

Otettiin yhteyttä yhteen suomalaiseen matkabloggaajaan, hänellä on ollut hauskoja ja mielenkiintoisia juttuja ja hyviä pohdintoja elämästä:

http://www.rantapallo.fi/thepresentisperfect

ja hän sattuu olemaan just Melbiksessä. Sovittiin alustavasti, että ens viikolla nähtäisiin kaupungilla. Hän on asunut täällä kohta vuoden ja kierrellyt Australiassa(ml. Tasmania) ja ollut jo pidempään Melbiksessä. Älyttömän mukava nähdä häntä ja ehkä voidaan saada vinkkejä ja ajatuksia... What next? ;). 

Ja seuraavassa se juuri aloitettu takapihagym eli ulkojumppaa. Pitäisköhän lanseerata riippumatto-jumppa, kun noita uusia buumeja aina tupsahtaa jostain. Monia liikkeitä voi tehä käyttäen mattoo, tässä vain yksi alla. 

Vatsalihasharjoitus (puolelta toiselle) matossa.
Abbs training by swinging legs side ways on hammock.
Askelkyykkyä kympillä.
Training legs by 10 kgs.
Ojentajatreeniä kympillä.
Training hands by 10 kgs.

Semmoista tällä kertaa.

Kommentit

  1. Asentakaapa puhelimeen joku kelvollinen sää-applikaatio, vaikka http://www.shiftyjelly.com/ios/pocketweatherau, josta pääsee tutkakuviin käsiksi kätevästi niin ei pääse sade yllättämään :)

    Tuohon "25-35C helteitä"-pointtiin on ihan pakko kuitata että se hellerajahan alkaa täällä vasta +35C:stä eikä aina siitäkään kun helleaallon kaava on vähän monimutkaisempi.. Mutta +25C menee yleensä kategoriaan "mild" - jota siis seuraa vasta "warm" ;)

    VastaaPoista
  2. Kiitos tarkennuksesta, paikallinen tilastoexpertti ;)

    VastaaPoista

Lähetä kommentti