maanantai 5. syyskuuta 2016

Tamborine Mountain kansallispuisto

Viiniä tarjolla Eagle Heightsissä. Wines available on Eagle Heights.

Kolmesta käymästämme luonnonpuistoalueesta Mount Tamborine jäi viimeiseksi. Siksi, että meille oli kerrottu paikan olevan turisteille tehty. Mutta kuitenkin paikka yllätti hyvin positiivisesti meidät. Juu, siellä löytyy kaikenlaista turreshoppia, kuten fudge-kauppaa (nam!), tislaamoja, panimoita, viiniliikkeitä, juustoloita, taidetta ja jopa saksalaistyyppinen hirsinen käkikellotalo. Jos noita tahtoo nähdä, niin pitää suunnistaa Eagle Heights nimiseen kylään (Art Walk-nimelläkin löytyy katu kartalta). Tamborine-kylä itsessään on Brisbanen suunnalla puistikkoa, jossa emme käyneet. Sitten North Tamborine on eräänlainen keskus vaellusreitteihin nähden. Mennessä tuonne hienoa näköalatietä jälleen kerran maaseudun läpi Gold Coastin suunnasta, oli pakko pysähtyä Eagle Heights Motellille, jossa on hieno puutarha upealla näköalalla Gold Coastille.
Eagle Heights Hotel näkymät Gold Coastille. Views to Gold Coast.

Kutsuimme kansallispuistoa urbaanin (lue:avuttoman) trekkaajan unelmaksi. Siksi, että reitit ovat pääsääntöisesti lyhyitä ja Cedar Falls-putouksillekin pääsee vaikka avojaloin autolta. Myös Sky Walk kävely sademetsässä korkealla olevaa siltareittiä pitkin tuntui olevan suunnattu lähinnä Aasian lierihattuisille hienohelmoille. Maksaakin parikytä taalaa päästä kävelemään tuonne (ikävä massiivinen metallireitti keskellä luontoa).
Skywalk for urbanos.

Kävimme evästelemässä Bacon Streetin pään lookoutila, josta maisemat avautui pohjoiseen. Siitä katottiin toi Sky Walk ja sitten Cedar Falls-putouksille, jonka viereen oli tehty oikea turrerysä (katso kuva). Autolla tuonne ajo oli kyllä yksi puistikoiden hienoimpia, mutkatietä. Itse putousreitti sopi meille sandaalijalkaisille city-retkeilijöille mainiosti, koska reitti oli betonia about puolisen km autolta. Putouksia oli useita toinen toistensa jälkeen, kun välissä oli kallioisia vesialtaita (ns. Rock pools). Hienoa oli kuulla kohinaa, katsella veden matkaa ja jylhiä maisemia ympärillä.
Cedar falls-putoukset.

Jännää sikäli, että koko Tamborinen alue tuntui olevan tyhjää täynnä näin viikolla, että kyllä todellakin ne viikonlopun Aasiaturret tuota täyttää. Muissa puistoissa porukkaa on edes jonkun verran viikollakin. 
Elävä hämy infotaulun lasin alla. Living spider under the information screen glass.

Vielä yritettiin mennä Curtis Falls-putoukselle, mutta meille arkajaloille meni pupu pöksyyn, kun käytiin infotaululla tutkimassa, montako sataa metriä sinne on. Koskettiin sormella taulun lasia ja yhtäkkiä huomattiin, että kiva kämmenen kokoinen tarantelia muistuttava hämy liikkui lasin alla. Hui karmistus! Metsä näytti pimeältä ja tiheältä, että mitähän varpaaseen tarttuisikaan sandaaleissa kulkiessa... 
Panimo-tislaamo-herkkupuoti. Brewery-distillery-candyshop.
Käkikellotalo. Cuckooclockhouse.
St Andrews cross hämy/spider.

Kaasuteltiin Art Walkille eli Eagle Heightsin pääkadulle, jossa kahvilat yms. Kaikki menee kiinni jo kolmen korvilla ja sitten avaavat viiden jälkeen... Tää siesta-aika on Ausseissa useissa liikkeissä yleistä. No, löydettiin vielä hieno linnamainen tislaamo, joka oli auki. Suu napsasi, kun saatiin kookosvalkosuklaafudgeja sekä liköörisuklaafudgeja mukaan. Kiva käyntikohde, vaikkei menisikään vaeltamaan. 

Jos vielä vertaa näitä kolmea puistoa, niin Springbrook vaikutti meistä kivoimmalta, Lamingtonkin sopii oikeille vaellusharrastajille ja Tamborine Mountain enempi urbaaneille sieluille...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Oliko ennen kaikki paremmin?

Aloinpa tässä miettiä sanontaa "Ennen kaikki oli paremmin". Oliko millä tavalla ja onko oikeasti kokonaisuutena? Mitkä asiat on m...