keskiviikko 4. tammikuuta 2017

Melbourne, ihmisten kaupunki

Joulupukki Hosie lane-graffitikadun (keskusta) seinässä. Santa of Hosie lane graffiti street (city center).

Vehree lähiö. Lush suburban view.

Vanha kirkko Hawthornissa. Old church on Hawthorn.

Nyt Melbournessa tuntuu, että lähiöt ovat vehreämpiä kuin muistinkaan. Puustoa (kutsun useita puuta parsakaaleiksi muotonsa vuoksi) on joka lähtöön ja pihoilla on hienoja istutuksia, ja ruusut kurottelevat kohti korkeuksia puutarhoissa. Eucalyptuspuut tuoksuvat ja pensaatkin. Välillä tulee myös saippuamaisia tuoksuja, mikä lie kasvi. Auringonlaskussa pyörällä ajellessa silmiin tulee savannimaisia näkymiä.
Seuraavassa citystä kuvia.Vanhoja rakennuksia ja kivoja ratikoita. Kukkia. Old buildings and nice trams. Flowers.
Turisteja ostoskadulla. Tourists shopping.
Vauvat vaihtoon...
Betonia ja puita. Concrete and trees.

Cityssä on taas kaikkea monipuolista arkkitehtuuria, taidetta, ihmisiä ja vanhoja rakennuksia. Koululomat on vielä menossa, mutta lomalaisia paikkaa turistien ihmismassat. Taas katselee ympärilleen uusin silmin. Ihastuttiin taas uudelleen tähän Melbsiin. Vaikkakin tämä talvi täällä on riipaisevan kylmä. Tai siis kevät/syksy-yötkin, jos lämpötila tippuu alle 15C. Meidän mielipide... No nyt on taas vaihteeksi päivällä lähes 30C. Toissapäivänä 16C päivälämpötilat... Tyypillistä vaihtelua ala Melbs.
Jokirantaa. Riverside.

Jokiranta tuntuu viihtyisältä, erityisesti kuumana kesäpäivänä. Terasseja joka puolella ja ihmisiä muulloinkin kuin peak-loma-aikana. Lapsille löytyy nyt Federation Squarelta vesiliukumäet, jonne pääsee maksusta liukumaan. Lapset pääsee myös ACMI:lla pelaamaan Mind Craftia. Live-esiintyjiä ja katutaiteilijoita löytyy keskustasta runsaasti. Näin keskiviikkoiltana on Queen Victoria Marketilla Summer Night Market, jossa tarjolla ruokaakin ja musiikkia eli ruumiin ja sielun ruokaa.
Vesiliukua Federation-aukiolla. Watersliding on Fed Square.

Jotenkin toukokuun jälkeen tottui jo ihan eri maisemiin, kun lähdettiin viilenevästä Melbournesta lämpöisille seuduille. Queenslandin Sunhine Coast on aika maaseutumaista ja pitkää rantaa, sekä harvempaan asuttua. Gold Coastilla rannoilla on tiheämpää asutusta, pitkää rantaviivaa ja vähemmän maalaismaista maisemaa. Hinterland eli kansallispuistikot ja lähimetsät taas ovat hyvin sademetsämäisiä ja rehevän vihreitä, koskapa sinne sade laskeutuu useammin kuin rannikolle. Siellä on taas iso kontrasti niiden kylä/kaupunkimaisemien betoneille ja kuivuudelle (ainakin talvikaudella).

Me odotellaan innolla Australian Open tennisturnausta, joka alkaa parin viikon päästä. Nyt pelaajat lätkivät palloa joko Perthissä tai Brisbanessa, joissa on turnaukset meneillään. Tällä hetkellä asutaan lähiössä, josta pyörällä juna-asemalle ja cityyn (vajaa 1h yht), mutta parin viikon päästä siirrytään ratikan päähän lähemmäksi kaupunkia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kuinka nauttia Suomen talvesta (hyggeilyä)

Tuoksut liittyvät nautintoihin (nettikuva). Hygge/enjoying includes great smells. Joitain vuosia sitten vannoin, etten enää vetele ...