tiistai 24. tammikuuta 2017

Scotchman's Creek Trail, sekä Mount Eliza ja Brighton rannat

Back to the past eli edelliset pari viikkoa harrastettiin sukkulointia Mount Waverleyn tukikohdasta eri puolille Melbournea. Kesäaikaan on paljon kaikenlaista tapahtumaa menossa ja lähirannat on pitänyt taas koluta kuumilla keleillä uudemman kerran läpi.

Rantareissut Mount Eliza ja Brighton

Mount Eliza löytyy Brightonin ja Morningtonin välimaastosta. Aiemmin postailun jo tuosta Morningtonin niemimaasta, joten tässä pari paikkaa lähempänä Melbournen kaupunkia. Junalla pääsee Frankstoniin ja Brightoniin, ja busseilla loput.


Ehdin kirjottelee rantahiekkaan mietteitä Mount Elizan rannalla.


Edelliset kuvat Brighton Beachiltä, jossa oli yllättävän hiljaista kuuden aikaan.

Scotchman's Creek Trail

Sitten ns. lepopäivinä on käppäilty, pyöräilty tai lenkkeilty ihanalla Scotchman's Creek Trail-metsäbaanalla, joka on pyöräilijän unelma. Ihania puistikkoja, golf-kenttiä ja muuten vaan vihermaastoa jokien varsilla. No, Chadstonen kohdalla vähän alkoi olla betonin ja pakokaasun makuista pätkää... Mutta on toi jotenkin ihana päästä välillä puskailemaan, että saa ajatuksiaan selvennettyä. 

Seuraavassa maisemia Scotman's Creek Trailin varrelta. Reitti menee keskustaan asti eli reilu 20 km täältä eteenpäin. Me ei kuljettu kymmentäkään kilsaa yhteen suuntaan, joten kaupunkiin päin East Malvernista tuo pätkä on arvoitus. Kartan mukaan hyvin luonnonläheisissä tunnelmissa jatkuu tie.
Lenkkimaisemat. Running views.
Lampi, jossa iltaisin kalastajia. Water reserve, where fishermen were fishing on the dusk.


Ihanat puut. I love these trees.
Oakleigh Public Golf Course.
Valoa tunnelin päässä. Light at the end of the tunnel.

Muutettiin sitten Hawthorniin jaettuun asuntoon, suomalainen vuokraemäntä. Lyhyt ratikkamatka kisoihin. Ollaan oltu niin kiireisiä tuon Australian Avoimet-turneen kanssa, ettei sunnuntain muuton jälkeen nähty asuinkumppaniamme lainkaan eli viikkoon. Hän kävi päivät töissä ja me lähdettiin aamupäivällä joko tennikseen tai Richmond/South Yarra-akselille (yksi tennisvapaa päivä). Tosin tuolla South Yarrassakin liimauduttiin irkkupubin terassin tennisscreenin eteen ja jatkettiin Djokovicin kohtalon pelin katselua läheisessä baarissa, jossa näkyi 7mate-maksukanava.


Loppuun vielä pari kuvaa Melistä.
Kasvitieteellisen puiston vieressä. Next to Botanical garden.

Kattoterassilla Parlamenttitaloon näkymät. Imperial Hotel rooftop terrace.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kuinka nauttia Suomen talvesta (hyggeilyä)

Tuoksut liittyvät nautintoihin (nettikuva). Hygge/enjoying includes great smells. Joitain vuosia sitten vannoin, etten enää vetele ...