sunnuntai 19. helmikuuta 2017

Adelaiden eteläpuolen rannat

Ajeltiin läpi rantoja matkalla takaisin Victor Harboriin. Edellispäivänä oltiin jo katsastettu Glenelg (turistikohde) ja yövytty B&B:ssä Brightonissa lähellä. Eka kokemus yöpyä täysin outojen ihmisten huoneessa/kotona. Upea oli huone vanhassa 1900-luvun alun talossa. Jumahdettiin illalla jutustelemaan italialaisperäisen isännän kanssa jopa yökahteen, kun käytiin läpi politiikkaa, kulttuureja, matkailua, äärioikeistoa ja pakolais- ja taloustilannetta Euroopassa. Olis voinut jutella läpi yön...aamulla vielä höpöteltiin energiapolitiikoista Suomi vs. Australia.

No, mutta asiaan! Alkuun maininta, että Adelaide on siitä kiva, että kivoja rantakohteita löytyy myös lähellä keskustaa. Muutenkin Adelaide on hyvin kompakti ja ympäristö maaseutumainen.  Ihmiset hyvin monimuotoisia, omia itsejään joka lajissaan. Hevareitakaan emme paljon muualla Ausseissa ole nähneet. Seuraavassa rantoja pohjoisesta etelään eli niitä, joissa poikettiin. Kirjoittaja ei ota 100 % vastuuta, jos joku rantakuva on väärässä kohtaa. Vähemmästäkin rantamäärästä menee pää sekaisin...

Glenelg, turrein alue

Kiva leveä perusranta laitureineen (jetty löytyy joka rantapaikasta). Muutamia kivoja ravintolakatuja lähtee rannasta. Ratikat citystä tulevat rantaan asti. Marinassa/satama-altaalla on hyviä ravintoloita ja isoja jahteja. Jännä juttu oli, että karmea viemäri haisi parhaan päätypaikan ravintoloissa. Mutta paikka oli parempi kuin osattiin odottaa. Jotenkin ihan kiva meininki, koska täällä on paljon lomalaisia. Muutamat kaverimme eivät ole erityisemmin kehuneet paikkaa.

Jetty on the beach.
Marina, full of restaurants.

Brighton beach

Siisti kahvilakatu Jetty Roadilla. Laiturin alkupää on hieno. Mukavaa porukkaa kadun täydeltä. Junalla pääsee alle puolen tunnin cityyn.

Nice cafes.

Seacliff ja Kingston Park

Seacliff on Brightonin naapuri ja siellä on kiva leirintäalue sekä vireä surf club, jossa käytiin sekä viininmaistajaisissa, että auringonlaskua katsomassa.

B&B-isäntä vinkkasi meille puiston Kingston Park, jonka kukkulalta oli upeet näkymät. Jos pitää elämäänsä pohtia, niin mainio mesta siihen.
Surf club on Seacliff.
Kingston park view.

Moana beach

Täältä löytyy punaista kallioseinää ja autolla ajettava ranta. Lisäksi Sands Consevation park, eli hiekkadyynejä puskien kera, jonkinlainen suojelualue.
Moana Sands conservation park.
Red cliffs.

Christies beach

Täällä just nähtiin 4 m valkohai, onneksi käyntimme jälkeen vasta. Hienoja punaisia kallioita ja siistiä rantaa, hyviä näköalapaikkoja.
Noarlungan ja Christiesin (tuo ranta) välissä. Päivää ennen oli nähty 4 m valkohai täällö. Between Port Noarlubga and Christies beach. Here was seen 4 m white shark just day ago.

Port Noarlunga

Jotenkin, kun olen seurannut FB:n haivaroitussivustoa, niin tämä rantsu on jäänyt mieleen. Oikein hyvät surffirannat, kivoja näköaloja kallioilta. Autolla ajellessa bongailtiin valtavia lukaaleja. Paikka siinä suhteessa muistutti La Jollaa Californiassa, myös kallioista samoten.
Port Noarlungan rannoilla on aallonmurtajat (kuvassa valkoisina kuohuavat), jotka ovat myös eloisia riuttoja, joilla voi sukeltaa. Sikäli Sunshine Coastin tuttavamme haitutkija/sukeltaja Tony on täällä köynyt sukeltelemassa ja testailemassa haikarkottimia...
Valtavia taloja. Huge houses.
Jetty on Port Noarlunga.

Maslin beach

Tämä tuntui oikein mukavalta rantamestalta. Hyvin rauhallista.
Aldinga beach

En tykännyt. Kylä oli ihan tuppu (emme nähneet palveluita rannan tuntumilla) ja rannalla oli lähinnä autoja ja harmaan tympeetä.
Not so nice beach...

Sellicks beach

Tää paikka olikin aika hieno! Takana näkyvät viheriöivät kukkulat olivat jotenkin makeet. Ajettiin läpi sieltä autolla.


Mikä ihmeen jättibuddha?

Me ja joku muukin painettiin äkillisesti jarrua, kun havaittiin buddhapatsas jättimäisesti jököttämässä keskellä peltoa näköalapaikalla suorastaan. 

NAN HAI PU TUO TEMPLE OF AUSTRALIA INC. Kiinalaisille eri maista tuleville tarkoitettu temppeli, voittoa tuottamaton järjestö. Alkuun vaan jotenkin pahansuopa mieli kehitti ajatuksen, että joku on ostanut halpaa maata, pystyttää patsaan ja ravintolat ja alkaa tehdä rahaa... Anteeksi tämä ajatus, varmasti hyvä juttu ja ainakin kiinnittää huomion ohikulkeviin, niinkuin nytkin. Kannattaa poiketa katsomassa, milloin paikka sitten kunnolla aukeaakin.


Vihreät takaniityt. Green meadows.

Loppuun vielä matkakuva tästä Victor Harboriin. Mukavaa maaseutua ja puisia teitä.

Kiva tämä Hindmarsh Tiers road. Nice road to Victor Harbor.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kuinka nauttia Suomen talvesta (hyggeilyä)

Tuoksut liittyvät nautintoihin (nettikuva). Hygge/enjoying includes great smells. Joitain vuosia sitten vannoin, etten enää vetele ...