Grampians NP, Pinnacle ja MacKenzie-putoukset

Grampians NP, map.

Yöllä tuntui retromökissä ihan retrolta (paluu lapsuuteen), kun nekku oli ihan jäässä ja Juha valitti aamulla, että pää on jäätynyt. Peittoja oli sikäli riittämiin, mutta lämmitys luokkaa "kakaduille menee, kun sammuttaa". Kakadut alkoi rääkyä puoli seiskalta ja kengurut ikkunan takana loikkivat pusikoihin takaisin. Kookaburratkin huutelivat jotain. Heräiltiin puol ysi ja puurojen jälkeen tekastiin eväät ja sitten kymmenen kilsan päähän Wonderlandin autoparkkiin ja vaeltamaan kohteeseen Pinnacle. Matkalla bongattiin leirintäalueemme kulmilla lauma villiemuja ruohikolla. Enpä uskonut, että kivimuodostelmista on niin paljon iloa kuin mitä tuo neljän tunnin keikka teetti (5,5 km reilun 700m korkeuteen ja mutkat ja tauot päälle). Alla kuvakollaashia. Oli yksi elämäni makeimpia vaelluksia. Ja mun arvaus, että puolet on sakemanneja, meni enempi kuin kohilleen.

Bytheway, täällä Halls Gapin tukikohdan ympärillä on useita 700-1000 m vuoria. Tuo Pinaakkeli on 714m korkea ja viereinen Sundial yli 800m. Alueen korkein on Mt William 1167m.

Isoa kanjonia. Grand Canyon.

Pikkukanjoni. Smaller Canyon...
Leirintäalueemme on patopäässä. Our cottages on the dam side of the lake.

Hyvää korkeenpaikan kammon hoitoo. Good for hight fear.
Askelmia riitti matkalla. Steps and more steps.

Lämpötilat oli paperilla maltilliset, mutta puhdas porotus teki aikas kuumat oltavat. Varjoa löytyi vähäsen ja paikoittain. Ja ettei vaan elämä kävis liian tylsäksi iltaa kohden, niin mutkiteltiin semmoset 10 km metsätietä ylämäkeen MacKenzie-putouksille. Juha jo pelkäsi, että ollaan huomenna kuolleita portaikoista, mutta vielä löydettiin virtaa parikdi tunniksi urbaanimmalle reitille, joka vei lähinnä alas portaikkoja pitkin putouksen alle. Olipa ihan huikee mesta. Sellainen letsän keskellä oleva "sammio", jossa oli putouksen alla iso pool ja siitä lähti pienemmät putoukset jatkamaan matkaa alemmas kapeampana. Jotkut nuorisoryhmät tulivat tuonne uimaan (ei saisi uida) ja ottamaan kuvia vaarallisistakin paikoista, kuten liukkaat märät kivet. Kiinalaiset kuuluivat kiintiöön... Matkalla takaisin mökille meidän edellä ajava oli ajaa kengurun päälle, joka loikkasi puskasta tielle. Täällä varotellaan villieläimistä tiellä auringonlaskun seutuvilla...
Lookout eli näkymä alas putoksille.
Eka pitous. First falls.
Iso putous. Grand falls.
Allas, jossa kohtuulämmin vesi. Pool of nice warm water.
MacKenzie falls.

Mahtava päätös päivälle. Kyllä uima-allas ja olut maistui kunnon härkämakkaroiden ja salaattien kera.

Kommentit