lauantai 25. helmikuuta 2017

Henley beach ja Glenelg osa 2

Tännepä jumahdettiin Glenelgiin kokonaiseksi neljäksi yöksi. Kävästiin sitten naapurirantsulla Henleyssä ja Barossan viinilaaksossa, josta erikseen postaus.

Henley beach
On the jetty. Laiturilla.

Tää on varmaankin Adelaiden lähin ranta (alle 10 km keskustasta), joka haarautuu tuosta lentokentän pohjoispäädystä rantaan, kun taas etelään päin jatketaan Glenelgiin. Henley yllätti vireydellään (viikonloppuisin yhtä eloisa kuin Glenelg). Kiva ranta ja hienoja taloja. Todella tiivis rantapalvelualue, mutta majoitustilaa ei näyttänyt ainakaan osuvan silmiin. Leirintäalueita mökkeineen täällä on yleensä rannoilla. Heitettiin auto rantaan parkkiin ja mentiin istumaan Seaview roadin toisen puolen ison Ramsgate hotelliin terassille. Siitä oli helppo poiketa Foodland-ruokaketjun kauppaan. Tää on joku Etelä- ja Pohjois-Australian ruokaketju, jonka omistaa IGA. No, ei liene kovin merkityksellistä. Hinnat samaa luokkaa kuin Woolis/Coles. Joku ruotsalainen piirasliikekin löytyy, emme käyneet katsomassa, mitä piiraita ne tekee.
Laskuvesi nostaa hiekkasärkät pintaan. West beachillä on dyynejäkin. Low tide and sand banks appearing. Dunes on West beach.

Tässä nurkalla on näppärä keskittymä terasseja ja hyviä ravintoloita, kuten Thai Orchid, Bacchus winebar, Royal Copenhagen ja tietysti Surf Life Saving club. Täällä erona Gold Coastin surffiklubeihin, täällä ei tartte rekisteröityä vieraaksi (tai näyttää jäsenkorttia), eikä nämä klubit useinkaan ole auki kuin viikonloppuisin yleisölle. Anyway, mukava mesta toi Henley. Piti uudelleenkin poiketa...

Henleyn aukio. Henley square.

Glenelg


Iltanäkymiä. Evening views.

Moseley, relaxing place.


Käsipallo expertit (?) 7 Newsin haastattelussa. Handball experts interviewed by 7 News.

Täällä käytiin jo aiemmin pari kertaa, mut nyt päätettiin jäädä muutamaksi yöksi, eritoten viikonlopun yli. Nyt on sitten haisteltu kirjaimellisesti tätä lomakylää. Joskus tuossa sataman nurkilla haisee viemäri, mutta joskus taas ei. Tuuli kääntyi ja ekan päivän järjetön jopa minuutin välein käyvä nousevien lentojen suhina aiheutti korvatulppatarpeen aamun tunneille. Onneksi muina päivinä ei häirinnyt, kun tuuli eri suunnasta.

Hevospooloa. Horse polo.


Poolojatkot Moseley yökerho-ravintolassa. Polo guys partying.

Muuten ollaan kyllä tykätty tästä turrekylästä, joka viikonloppuisin herää henkiin,vähän kuten nää muutkin rantakylät.

Kateltiin just viikonloppuna hevospooloa ekaa kertaa elämässä, surfklubilaisten kisoja, sekä käsipalloturneeta. Telkkusetä 7 News-kanavalta halusi toimittajanaisen kanssa tulla meitä haastattelemaan. Ei myö paljoo tiietä Eurooppalaisesta käsipallostakaan, mutta muutamia eroja lueteltiin. Hyödyksi oli, että Barossan viinitilalla työskentelevä tyttö kertoi lajista, kun sitä harrastaa. Kyselivät muutenkin, mitä Adelaidessa aiotaan tehdä.

Marina ja terassit. Marina and terraces.

Illalla mentiin kuuntelee livemusaa Moseleyhin, joka oli ihan täynnä. Poolopojilla oli viptilat, joissa naisia pörräsi. Pelaajilla oli ainakin likaiset pelihousut jalassa, mahtoi haista hyvälle pelien jäljiltä. Mukava oli seurailla noita, ja yksi nuori nainen heidän porukasta pyysi meitä vahtimaan kassiaan, luuli meitä samaksi pooloporukaksi. Oli vähän juubassa. Jotain meille selitti, eikä ymmärretty yhtään. Yksi tyttö oli niin jurrissa, että hinkkasi itseään jotain tankoa vasten, yritti saada huomiota miehiltä ja kaatoi Juhan niskaan oluen horjahtaessaan. Ei edes tajunnut...sitten oli hauskasti pukeutunutta polttariporukkaa, varmaan korispoikia, kun olivat pari metrisiä. 
Sunnuntaina taas motelli tyhjeni täysin...


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Oliko ennen kaikki paremmin?

Aloinpa tässä miettiä sanontaa "Ennen kaikki oli paremmin". Oliko millä tavalla ja onko oikeasti kokonaisuutena? Mitkä asiat on m...