keskiviikko 15. helmikuuta 2017

McLaren Vale-viinilaakso ja Victor Harbour

Kamelit pysäytti. Stopped by the camels.

McLaren-viinilaakso

Lähdettiin kohti McLaren Vale-viinilaaksoa. Matkalla vedettiin jarrut pohjaan, kun tien vieressä näkyi nippu kameleita. Joku Camel Farm näemmä. Oltiin siinä räpsimässä kuvia, kun toinenkin auto pysähtyi eteemme. Nainen tuli ulos, joka alkoikin puhua meille korostus päällä suomea. Ajattelin ensin, että hän on varmaan Australian suomalainen tai jotain. Kohta hän huuteli suomalaista miestään ulos autosta. Nainen itse oli Etelä-Afrikasta syntyisin ja olivat pitkään asuneet USA:ssa. Myyneet eläkkeelle jäätyään asuntonsa ja nyt maailman ympärimatkalla, ja viimeisellä etapillaan. Juteltiin tien varressa pitkään ja lopulta päätettiin ajaa peräkkäin laakson infopisteeseen viinitilakarttaa hakemaan ja sitten syömään jonnekin tilalle.
Täältä löytyy aluekartta viinitiloille:
http://onkaparingacity.com/public/download.jsp?id=13427

D'Arenberg, hieno viinitila ruokailuunkin. D'Arenberg, great and popular restaurant.

Eipä tullut mieleenkään, että ystävän päivänä täällä voi olla ruuhkaa. Ensimmäinen tila d'Arenberg oli aivan upealla paikalla kukkulalla. McLaren Vale muutenkin yllätti muihin viinialueisiin verrattuna, että siellä oli todella tiheässä viinitiloja ja ihan vihreänä peltona rypälerivejä. Upean näköinen koko alue. Ikävä kyllä emme saaneet tuolta pöytää, kun koko paikka oli täynnä. Ulos olivat fiksusti tehneet maisemapaikat, jossa voi maiskutella viinejä tai vaikka pelailla petankkia tai leiriytyä vilteille. Kiva juttu, mutta vatsa oli tyhjä. Suosittelivat meille paikkaa, joka on historiallinen SalopianVarattiin sinne pöytä.


Salopian restaurant.

Muuten kiva paikka, mutta tien risteyksessä, ei niin hienoja näkymiä. Käytiin kellarista valitsemassa paikallinen viini isosta valikoimasta ja tilattiin ruoat. Siinä rattoisasti juteltiin ja nautittiin ruokia ja viiniä. Ravintola meni kiinni ja vielä ulkona hetki tarinoitiin. 

Viiniköynnöksiä laakso täynnä. McLaren Vale has wine yards everywhere.

Victor Harbour, etelärannassa

Me kysyttiin muutamasta paikasta majoitusta. 130 aud olisi joutunut mökistä tai huoneesta pulittamaan, joten navigaattoriin laitettiin Victor Harbour. Löydettiin edullinen motellihuone (oikeastaan 6 hengelle), 75 aud yö.

Lähdettiin kauppaan, mutta päätettiin mennä rannalle katselemaan maisemia. Yhtäkkiä oltiinkin kävelemässä näkemällemme saarelle Granite Island. Siellä on valtavia kivenlohkareita ja kallioita ja sinne kulkee ratikka. Ei tavallinen ratikka, vaan ikivanha hevosvetoinen pitkää siltaa pitkin raiteita. Tosin ei enää kulkenut, joten vaan käveltiin. Sillalla mainittiin, että joitain pikkuisia pingviinejä elää saarella ja niitä voisi ehkä nähdä illan tullen.


Sillalla saarelle on raiteet (hevosratikka). Horse tram goes day time to Granite Island.Yllättävästi graniittisaari on nimensä mukainen. Island has granite stones.


Bongaa pinkku, jos onnaat. Try to spot penguins (we could not).

Siellä sitten maisemia ihailtiin ja tiirailtiin, josko vaappujia näkyisi. Ei löydetty. Sen sijaan pääsimme rannassa seuraamaan delfiinien puhinaa, pyörintää pinnalla ja hylkeiden soluttautumista sekaan. Pitkään siinä edessämme kiertelivät. Oltiin ihan pähkinöinä (kuvista tosin tuli sumeita hämärässä)... Eräs aussilomalainen nappasi virvelillä kivan lohen. Juteltiin hänen kanssaan ja käveltiin rantaan siltaa pitkin takaisin. Oli jo pimeää, ennenkuin ruokakauppaan ehdittiin. Kiva paikka tää Victor Harbour. Jännä päivä! Saa nähdä, minne huomenna... Heh...

Jälkihuomioita vielä Victor Harbourista... Keskustassa on kolme valtavaa pubia, en ihan arvaa, miksi moinen, onko täällä niin paljon lomalaisia, että asiakkaita riittää... Alla pari kuvaa päiväaikaan.


Crown, huge pub (one of three huge pubs).


Vanhahkoja rakennuksia. Old buildings.


RSL club (puolustusvoimissa palvelleille), for defence force workers.

Kaksi erilaista kurkkoa. Two different churches.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Oliko ennen kaikki paremmin?

Aloinpa tässä miettiä sanontaa "Ennen kaikki oli paremmin". Oliko millä tavalla ja onko oikeasti kokonaisuutena? Mitkä asiat on m...