keskiviikko 15. helmikuuta 2017

Port Elliot ja Goolwa

Port Elliot
Port Elliot, Horse shoe bay, eli hevosenkenkälahti.

Niinpä sitten päätettiin tästä mukavasta motellista ottaa toinenkin yö ja tutkailla lähimaastot, ennenkuin hivuttaudutaan Adelaideen ja pohjoispuolelle. Ajettiin Port Elliotiin, jossa olikin kauniit merimaisemat ja lisää graniittia ja valtavia kivenlohkareita. Rannalla oli vähän levää ajautuneena (kova tuuli), lämmintä n. 30C ja tykästyttiin maisemiin. Kylän raitti päätietä pitkin ja ylös Obeliskille oli ihan mukava kahviloineen. Rannallakin oli Flying Fish-ravintola, oikein kiva paikka. Flying Fish itseasiassa on vanha 1800-luvun purjealus, joka haaksirikkoutui tuonne rantaan. Vanhoissa valokuvissa tuossa rannassakin on rautatie, jossa on ollut hevosvetoiset kuljetusvaunut rannan varastolle (purettu), odottamaan silloisia merikuljetuksia. Edelleen kulkee vanha juna Goolwasta (naapurikylä) tänne asemalle. Nähtiinkin matkalla Goolwaan, kun juna oli pysähtynyt tasoristeykseen, jossa oli iso katumaasturi vinkurallaan ja useita hälytysajoneuvoja... Joku onnettomuus. Ei mekään uskottu, että noilla kiskoilla jotain junia vielä kulkee.

Obelisk.

Ihania käppyräpuita. Love these trees.

Ylhäällä näköalapaikalla. Freemans lookout.

Kiviä ja kalliota. Stones and rocks/cliffs.

Kirkko. Church.

Tyypillinen vanha rakennus. Typical older building.

Goolwa

Goolwaa ennen käännyttiin Etelä-Goolwaan, joka on Murray-joen rantaa ja jatkuu Coorong-kansallispuiston suuntaan. Purjevenesatamakin löytyy sieltä. Kävästiin jokisululla, josta purjevene tuli mereltä joelle. Suluilla köllötteli useita isoja merileijonia. Pelikaaneja uiskenteli kalojen toivossa.
Loma-asuntoja jokivarressa. Holiday apartments on river side.

Purkkari menee sulusta läpi joelle. Sailing boat on the way to river via Goolwa Barrage lock.
Merileijonia. Sea lions.

Päätettiin poiketa vielä Goolwan keskustassa (pääkatu), mutta kartasta katsoessa osui silmiin olutpanimo, joka on keskustan kupeessa rautatieaseman vieressä. Siinä rannassa ison sillan kupeessa oli useampikin maistelupaikka. Samalla käytiin lähempää katsomassa junaa ja kyseltiin siitä onnettomuudesta. Jotain selittelivät, että se kolariauto oli tippunut ojaan.
Vanha juna Goolwan asemalla. Old train going from Goolwa to Port Elliot.

Panimolla. Steam Exchange brewery.

Steam Exchange Breweryssä oli erinomainen stout, ja pale ale oli vähän katkerampaa juomaa. Jotkut miehet hulauttelivat aika nopsaa tuoppeja kurkkuunsa. Single malt viskyäkin tuolla hallissa tislaavat, mutta ei maisteltu sitä. Goolwa oli aika pieni ja hajautunut kylä, edelleen Victor Harbour ja Port Elliot vetivät pidemmän korren. Palailtiin kohtia kotia intialaisen takeawayn kautta. Päivitin muutaman kuvan Victor Harbourista vielä edelliseen postaukseen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Oliko ennen kaikki paremmin?

Aloinpa tässä miettiä sanontaa "Ennen kaikki oli paremmin". Oliko millä tavalla ja onko oikeasti kokonaisuutena? Mitkä asiat on m...