keskiviikko 22. helmikuuta 2017

Urumbirra Wildlife Park, Victor Harbor

Kenguru-saaren kenguruille ruoka maistuu. Hungry kangaroo from Kangaroo Island.

Satuttiin vahingossa huomaamaan vaatimattoman näköinen Urumbirran eläinpuisto matkalla rantakierrokselta Victor Harboriin. Päätettiin seuraavana päivänä mennä sinne. Puisto sijaitsee A13 tien (Adelaideen) ja Hindmarsh Tiers roadin kulmauksessa. Klo 11, 14 ja 16 oli koaloiden ruokinta-aika, että oltiin vähän tuli pehvan alla, että ehditään tuohon klo 14. Innostuttiin, kun luettiin ihmisten Tripadvisor-kommentit paikasta. Kaikki hehkuttivat, eikä turhaan! Sisäänpääsymaksu oli vaivaiset 14 $, ja kenguruiden syöttöpussi (nappuloita riitti) maksoi taalan. Suoraan syöksyttiin koaloiden luokse. Muutamat koalat nukkuivat puissa, hyvä että huomasimme niitä. Koala on siksi niin kaunis, kun se nukkuu 20 h päivästä kauneusunia ja loput on valveilla. Todennäköisesti puree eucalyptuspuun lehtiä tai rapsuttelee takapuoltaan...
Perhekuva. Family potret.

Ruoka-aika kun tuli, niin aitauksen kolme koalaa heilahtelivat yllättävän simpsakasti alas puista/lankuilta. Eipä olla ennen näin pirteitä koaloita nähty (luonnossa), kun ne on aina vaan nukkuneet tai nakertaneet jotain lehtiä puun oksalla.
Karvanaamat ja minä. Hairy mates and I.

Ärsyttävää oli aasialaiset, jotka oli tunkemassa itseään joka väliin. Rapsuttivat koaloita päästä, mitä ei saa tehdä. Lisäksi yksi aasialaisnainen tunki koalan ja eucalyptuspuun väliin, kun se yritti syödä. Hoitaja sanoi, että koala saattaa purra sua, jos teet noin. Kun olivat saaneet noin kaksisataa selfietä ja puristelleet koalaa tarpeeksi, niin muilla oli tilaa ottaa kuvia. Hyvin rauhaisa tunnelma. Pari koalaa ehti paeta takaisin puuhun ahdistelevia turreja. Koalan turkki tuntuu villaiselle. Oikein hempeitä nalleja! Ihania!


Sitten seuraavaksi syötettiin vapaana liikkuvia kenguruita. Kenguru-saaren kengurut ovat ruskeampia kuin muualla ja jotenkin ihanan söpöjä, etenkin pikku-joeyt. Isommat olivat hyvin ahnaita etenkin puiston perukoilla. Tulivat suoraan pussille, eivät kärsineet syöttää kädestä. Kynsivät pitkillä kynsillään. Vähän sai varoa. Loikkivat kaukaa luo, kun kuulivat pussin rapinaa.

Emus.

Emut olivat vaarallisen näköisinä aitauksessa. Juha päätti antaa niille kengurun ruokaa. Mä sanoin, ettei tosta hyvää seuraa. Se ojensi avonaisen pussin emuaitauksen puolelle, ja yksi emu koppasi pussin voimallisesti, ja se jäi sen nokkaan. Muut emut tulivat nokkimaan pussia. 
Python.

Käärmeosastolla oli jännä katsella, mitä kaikkia myrkkykäärmeitä (kaikkihan täällä suunnilleen tappaa) on. Pythonit olivat yllättävän pieniä taikka kapeita. Jotkut käärmeet olivat hyvin agressiivisia ja lipoivat lasia kielellään. Yaks!

Lintuja, lepakoita ja pöllöjä oli jos jonkinlaisia. Ei me saatu kakaduita sanomaan Terve. Papukaijat huuti korvaan just niin kovaa kuin aina auringonlaskussa Queenslandissa. Krokotiilit olivat valtavan isoja, useita metrejä ja muutama oikein lihava yksilö. Makean veden kroksut oli pienempiä.
Big croc.
Fresh water croc.

 Tää piikkisiili oli aika veikee, vahva kaivajan nokka.

Ja oli siel jotain tavallisii eläimii, kuten isoi lampaita, pelikaaneja, jne...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kuinka nauttia Suomen talvesta (hyggeilyä)

Tuoksut liittyvät nautintoihin (nettikuva). Hygge/enjoying includes great smells. Joitain vuosia sitten vannoin, etten enää vetele ...