maanantai 6. maaliskuuta 2017

Barossa-viinilaakso ja Holi Mela-hindujuhlatBarossan viinilaaksossa

Kävästiin vain päiväreissulla Barossan viinilaaksossa. Barossassa ei mielestämme ole niin selvää laaksoa kuin McLaren Valessa, jossa kukkuloiden ympäröimä laakso pursuaa viinitiloja ja maisemat hivelee silmiä. Barossaan (sijaitsee Tanundan kylässä) saavuttiin Gomercial roadin kautta A20-tieltä. Tuen varrella on vihreää rypälepeltoa, jotenkin isohkon näköistä bisnestä. Pieni viehätys puuttui. Sitten sisääntulo kylään oli tehty siistiksi Jacobs Creek-viinimerkin köynnöskaarella ja kukkaistutuksin. Kylän raitti vaikutti mukavalta, vaikka emme ehtineet tutustua itse kylän antiin infopistettä enempää. Infossa juttelimme virkailijan kanssa pitkään. Hän oli Latviasta alunperin kotoisin, mukava nainen. Kartan kanssa lähdimme Tripadvisorista bongaamaani Chateau Tanundan kellarin ovelle, joka oli parin sadan metrin päässä. Ulkoinen olemus lupasi paljon, mutta sisällä ensimmäinen havainto oli tarjoilija (vain yksi), joka ei tervehtinyt edes kunnolla. Maistellut viinit eivät vastanneet Barossan perushyvää laatua. Ihnettelimme, johtuuko terävä maku ennen lähtöä tapahtuneesta hampaiden pesusta, vai mikä suussa on vialla. Kaikki viinit olivat samaa tasoa. Vaisuin elkein lähdettiin pois.

Lähestymme laaksoa... Approaching Barossa via Gommercial road.

Tanunda main road. Kylän raitti.

Chateau Tanunda.

Sitten koukattiin tutulle Peter Lehmannin ovelle. Puitteet maisteluun olivat oikein hienot ja tarjoilu hyvällä tasolla. Mutta viinit taas hienoinen pettymys, vaikka jokunen hyvä Lehmann on ostettu viinikaupoistakin aiemmin.
Lehmann function space. Juhlatila maistelutiskien takana.

Viimeisenä käytiin vielä Murray Street Vineyardilla. Sielläkin oli viihtyisä ulkopiha maisteluun. Tarjoilijatyttö oli mukava nuori, jonka kanssa tarinoitiin. Jokaisella ryhmällä/pariskunnalla oli oma tarjoilija. Viinit olivat perushyviä, muttei tullut ostotarvetta. McLarenin viinilaakso ajoi tällä kertaa ohi. Ei tullut samaa tunnetta, että tänne tullaan toistekin, vaikka edelleen Barossan viinit on suurimpia suosikkejamme. McLaren Vale on muutenkin jotenkin näppärämmässä paikassa Adelaiden eteläpuolella.
Murray street vineyards.

Holi Mela-hindujuhlat Semaphoressa

Lähdettiin autolla hotellilta ajamaan rantatielle, ja tosi kova jytke kuului ja huvilaitteet pyörivät rannassa. Oltiin ihan käkenä, että mitä hittoa. Auto parkkiin tien viereen ja paikalle. Hirveä jytinä isoin kajarein ja intialaisvoittoinen yleisö tanssi naamat ihan värijauheissa, hiukset ja vaatteet myös. Muutamia ei-intialaisiakin oli paikalla, mutta hyvin vähän. Ihmeteltiin, mitkä hihhulibileet nää oikein on. Sitten selvisi, että kyseessä on Holi Mela, värijuhla, hindujen perinne. Thaipusam-juhlille (http://slowdowntodownunder.blogspot.com.au/2016/03/thaipusam-hindufestivaali-batu-caves.htmlsaatiin jatkoa, eli kohtahan tässä on jo hinduexpertti. Täällä asuu 25000 Ausseissa syntynyttä hindua ja se on nopeiten kasvava uskontoryhmä Ausseissa. 
Aitaus värien heittelyyn. Area for color throwing.

Ihmiset olivat ostaneet pusseja eri värisiä värijauheita ja heittelivät niitä toistensa päälle tai valelivat iholle. Erikseen oli aidattu alue, jossa olijat olivat vapaata riistaa heittelyyn. Minä seisoin kauempana aidan ulkopuolella, kun joku pikkupoika tuli luokseni punainen jauhe kädessä ja kysyi, saako heittää värit päälleni. Minä kieltäydyin, kun en kyt ollut varannut toisia vaatteitakaan...

Tämä hai ei pure, pomppulinna. Fun for kids, shark not dangerous.

Miehet tanssii bollywoodia. Mens dancing bollywood.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kuinka nauttia Suomen talvesta (hyggeilyä)

Tuoksut liittyvät nautintoihin (nettikuva). Hygge/enjoying includes great smells. Joitain vuosia sitten vannoin, etten enää vetele ...