torstai 23. maaliskuuta 2017

Great Ocean Road, Port Campbell-Apollo Bay

Tässä se seuraava osa mahtavaa meritietä, kuuluisin pätkä.

12 Apostles eli 8 apostolia

Eli kertaan vielä edellistä postausta, jotta 12:sta kalkkikivimuodostelmasta 8 on enää jäljellä, loput ovat murtuneet mereen tms. Ja murtumajälkiä näkyy ja meri syö kivipaasia joka aallon lyömällä. Kuten myös aiemmassa postauksessa totesin, niin turvallisuusriskejä on toisinaan ilmassa, voisinpa arvata etenkin myrsky-tai sadepäivinä. Tuntui, että parvekkeet ja kävelysillat olivat lisääntyneet sitten vuoden 2008 sekä eritoten kiinalaisturistit... Emme moista ruuhkaa muistaneet, vaikka silloin olimme jo helmikuun alussa liikkeellä. He yleensä (jokunen yksittäinen omatoimimatkaaja on poikkeus) käyvät pikaisesti kohteet läpi, räpsivät kuvat ja lähtevät. 

Yleiskuva alueesta. General area.

Infopisteeltä lähtee polku Gipson Stepseille, mutta ei kannata mennä sinne, jos ei ole kävelylenkin ja jännityksen tarpeessa. Polku kulkee autotien viertä (puskaa vain näkyy ja autot) ja polulla on käärmevaara. Pertteli, että olis heti pitänyt kartasta tsekata missä ne stepsit eli portaat on, kun sinne nääs pääsee suoraan autolla kävelemättä tuota hullua polkua 2,2 km!!! Portaista myöhemmässä kuvat.

Käppäiltiin tunnelin alta infolta apostolirantaan. Iltapäivällä kolmen huikkeella ainakin porukkaa oli kuin pipoo parvekkeilla hillumassa ja ottamassa kuvia ihan mistä asennosta tahansa. Hienot maisemat toki, legendaariset, paremmat kuin muistimmekaan. Kivaa oli bongata myös haukka asumasta kulkureitin vierestä.

Ilta-auringossa ovat kalliot parhaimmillaan. Onneksi afakin paistoi, vaikka alkupäivä oli pilvinen. Tässä näitä kuvia.

Itäpuoli. East side.

Länsipuoli. West side.

Hienohelma. Fancy tourist.

Loch Ard Gorge, waukki!

Tässä vasta paikka on! Erityisesti rannalla pitäisi viettää tunteja ja rentoutua. Portaita pitkin pääsee alas. Aika mahtava paikka olla tuolla alhaalla ja joo, myös ylhäällä. Naurettiin, kun muutama turre kasteli ittensä ja vaatteensa kuvatessaan selkäpuoli merelle itseään, kun isoja aaltoja yllätti. Tässä saldoo.
Yleiskuva alueesta. General picture.

Pieni päivitys tilanteeseen, ettei Blowhole-huminaluolaan ollut enää näköalaparveketta murtumavaaran vuoksi. Muistelimme, että viimeksi 9v sitten tämä oli hienoa kuulla ja nähdä aaltojen pasahtavan luolassa.

Razorback.

Ranta kaukaa. Beach from lookout.

Mutton Bird Island, toinen näkymäsuunta. Other view from lookout.

Loch Ard Gorge beach, ranta.

Luola rannalla. Cave on the beach.

Gipson Steps

Kuten yllä mainitsin, kandee ajaa autolla portaille, eikä kävellä polkua 2,2 km. Portaat oli aika oikei, jos ei yritä juosta ylös, kuten tietysti piti kokeilla, vähän happi meinas loppua.
Älä mee tätä polkua! Do not use path to Gipson Steps from Information house!

Portaikon yläpää. On topof stairs.

Alapäässä. Below of stairs.

Näkymä alhaalla. View down there.

Illan valossa olisi varmaan upee paikka, kun kalliot värjäytyy... Ehkä sit yheksän vuoden päästä taas...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Oliko ennen kaikki paremmin?

Aloinpa tässä miettiä sanontaa "Ennen kaikki oli paremmin". Oliko millä tavalla ja onko oikeasti kokonaisuutena? Mitkä asiat on m...