torstai 23. maaliskuuta 2017

Great Ocean Road, Warrnambool-Port Campbell

Pakko raapustella kahdessa pätkässä tätä mahtavan merenrantatien tarinaa, kun kuvia ja paikkoja suorastaan vilisee silmissä. Tietä EI VOI (meidän mielipide) ajaa päivässä, vaikka monet päiväretkenä sen tekee. Jää kyllä paljon näkemättä ja etenkin kokematta. Hulluksi on tämä nettimaailma mennyt, kun ihmiset juoksee nähtävyydet läpi, räppää kuvat ja kuittaa: done that, been there!

Bay of islands and Marty's beach

Lähestulkoon upein paikka koko tiellä. 12 apostolia on toki myös huippu, mutta tämä upea kivikokoelma ilman kiinalaistunkua... Naminami! Kuvat puhukoon puolestaan. Ja muuten noita piikkisiilin sukulaisia, söpöjä nokkaeläimiä näkee pusikoissa, kun ehtii katsomaan.

Yleiskuva Bay of Islands. General picture.

Länteen. West side.
Itään. East side.
Takaparvekkeelta. Back side balcony view.

"Martin rantsu" vasemmalla, lounas ja torkkupaikkamme oikean rannan vasemmassa päädyssä. Marty's beach on the left, Peterborough beach on the right (had lunch and nap on the beach).

Martin rantsut. Marty's beaches.

Tässä nokkasiili lyllertää. Short-beaked echidna. Typical on bushes.

Lounas ja torkkumaisema. Lunch and nap view.

London Bridge

Tästäkös se "London Bridge is falling down" tulee? On meinaan tuo siltakivi eronnut emokallioista ja kuulemma hetkellä, kun kaksi turistia jäi kiven päälle ihmettelemään, kun se erosi äkillisesti emostaan. Näissä kalkkikiviseinissä ja irtokivissä on just se jännä, että niiden paikat on muotoutunut aikojen saatossa ja ne edelleen murtuilee ja jopa kiviä katoaa kokonaan, kuten 12 apostolista vain 8 on jäljellä. Meistä tuntui, että eritoten tuolla pahimmissa turistirysissä oli turvallisuusvaara. Useamman kallion seinää oli murtunut alas siellä, jossa ihmiset vapaasti liikkuvat. Lottovoitto-todennäköisyys, mutta joku sen voiton saattaa saada. Ja sit ne kuvat.

Yleiskuva. General pict.

London bridge, irronnut emokalliosta. London bridge is fallen down.

Kiinalaiset ja yksi suomalainen. Chinese and a finn.

Takarantsu. Back beach.

The Arch

Tämä oli kiva mesta myös. Ei paljoa turreja. Täsä kuvat.
The Arch.

Jiihaa!!!

Grotto, silta ja luolat

Viimeisenä ja vähäisimpänä. Tämä sijaitsee London Bridgen ja Bay of Islandsin välissä. Kuvat tässä. Vaikea hahmottaa, piti kulkea portaita nähdäkseen luolat. Nousuveden aikaan varmaan hienompi ja keskipäivän valossa.

Näkymä ylhäältä. View from the top.

Luolia. Caves.

Takaluola. Back cave.

Paras anti oli siili. Best thing there.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Oliko ennen kaikki paremmin?

Aloinpa tässä miettiä sanontaa "Ennen kaikki oli paremmin". Oliko millä tavalla ja onko oikeasti kokonaisuutena? Mitkä asiat on m...