lauantai 18. maaliskuuta 2017

Robe ryösti sydämen, taas


Obelisk ja ihanat kalliot. Obelisk and our favourite cliffs.

Päätettiin sitten pikkuhiljaa kohdistaa auton nokka kohti Melbournea. Napattiin epätyypilliseen tapaan Bookkarista kolmeksi yöksi clamper, eli konttiin tehty huusholli Robe Discovery Parkin leirintäalueelta. Rohkeus saattoi johtua hinnasta (40e) ja siitä, että reilu kk sitten poikettiin jo Robessa. Clämppäykseen tutustuttiin jo Grampiansin kansallispuistossa, hyvin toimiva ja edukas sydeemi. Oma keittiökin on, mutta vessat ja suihkut on parin kytä metrin päässä yleisrakennuksessa. Matkalla bongattiin Coorongin kansallispuiston tiellä paljon isoja kuolleita vompatteja ja kenguruita tien poskesta.
Clamper-keittiömme. Our clamper-kitchen.
Long beach.

Leirintäalue on merestä 100m, kivasti meri pauhaa öisin... Long beach on hiton pitkä hiekkaranta, jonne laiskat ossit tulee 4WD-autoilla. Ollut sopivat päivälämpät 22-27C, yöllä jopa 7C viileetä, onneksi on hyvä lämmitin tuvassa. Kivasti kontin seinä naapuripuolelle pahvia. Ekaksi joku pullea pari kuorsasi kovaa. Sitten nuori jäbä oksenteli kännissä lavuaariin viime yönä ja katotaan, mitä uudet naapurit tänään keksii. 


Roben kallioita. Robe's cliffs.

Ollaan edelleen ekstaasissa Roben kalliomaisemista, etenkin kun on ollut tyyntäkin keliä. Ihania urbaaneja rantapuskateittejä. No okei, eilen nähty ruskee käärme tossa lähipolulla ei ollu niin kiva... 
Selfie of AFL-dude, futiskaverin selfie.

Sitten oli St Patrikin päivä ja pääsi pitkästä aikaa maistelemaan Guinnessia. Bändikin soitteli vanhoja biisejä ja joku aussifutari halus tehdä tuttavuutta, ja otti välissä itsensäkin kuviimme. Polvet oli operoitu vasta neljä kertaa.
Roben pääkatu. Robe's main road.
Holirei-kauppa. Holiday shop.

Joku tässä hyvin pienessä lomakylässä viehättää. Ollaankohan me tulossa ihan erakoiksi, kun ei yhtään kutittele palata Melbikseen. Formulat tulossa ja me vaan jatketaan autovuokraa ja roadtrippiä viikko kerrallaan. 

Paarmasyötti. Bite for wasps. West beach

Aina kun oon manaillut Suomen paarmoja, niin ainakin täällä South Australiassa on semmoisia. Yritettiin tassutella West beachillä rauhassa ja etenkinJuhan kimpussa oli kauhee paarmalauma. Ei ihme, että tyhjä ranta! Harvemmin  ne puree, mutta ei viittis aina kokeilla. Käytiin ostamassa Atlantic Salmon lohta merieläväkaupassa. Ekaksi aateltiin, että ei kai nää lohet oo Norjasta, mutta onneksi google kertoi, että niitä kasvatetaan myös Tasmaniassa, ja tuplavarmistamalla alkuperä, uskallettiin ostaa. Nyt kun saadaan tuo aurinkomollukka vaihdettua kuutamoon, niin voidaan rantautua yleisen kaasulieden ääreen tiristämään lohta saksalaisella valmispottusalaatilla ja parsalla höystettynä. Hyvä puoli aussikokkaamisessa on, että mm. kotimaan raskaat kermakastikkeet on suurimmalta osaltaan vaihtuneet terveempiin eväisiin.

Urbaanin puskailijan unelma. Urban bushwalker dream.

Tästä matka jatkunee kohti Warrnamboolia ja Twelve Apostles-kivimuodostelmia Great Ocean Roadille ja siitä Melbourneen. Thanks, sorry, bye!
Muistutus: pysy baanalla ja muista elämän fokus. Keep on track of life!

Loppuun parhaat lakut evö. Best licorice ever.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Oliko ennen kaikki paremmin?

Aloinpa tässä miettiä sanontaa "Ennen kaikki oli paremmin". Oliko millä tavalla ja onko oikeasti kokonaisuutena? Mitkä asiat on m...