torstai 30. maaliskuuta 2017

Syklooni pohjoisessa ja myrkkyhämis meillä

Tää kuva on netistä, oma otos oli epäselvä. Mouse spider, next to our pillows (pict from net).

Voihan myrkkyhämis!

Kivaa herätä aamulla rankkasadeyön jälkeen ja todeta, että Mouse Spider-hämy möllötti seinässä 10 cm päästä tyynyistämme. Juhakin säpsähti, että perkules, iso hämy. Yritettiin eka kuvata se tunnistamiseksi ja sit mä pidin sitä silmällä, kun Juha haki kengän. Ei se edes liikahtanut, vaan läsähti kuoliaaksi muutamalla pasautuksella. Ehdottelin jalkojen poistoa kuolinpaikalta, jottei isihämy kenties tule poikaansa etsimään. Koosta päätellen kyseessä oli uroshämy, pienempi kuin naaras. Silti ällö. Tonkin purema on luokkaa ikävän myrkyllinen, tosin ei vaadi vastalääkettä (ole tappava), kuten Redback tai Funnel web. Kuitenkin pikaista hoitoa... Onneksi tuo hämy ei ole aggressiivinen, vaan hyökkää vain jos joutuu ahdistetuksi. Tulevat ulkoa sisään yleensä sateen jälkeen. Mistä lie päässyt luikahtamaan huoneeseemme, yak, en halua ajatella ensi yötä, taas meinaan tuli sadekuuro.

Tää on huntsman ikkunamme takana. Huntsman behind our window.
White tail spider (pict from net), myrkkyhämis 2.

Majoittajaisäntäämme puri jo parikymmentä vuotta sitten White tail-hämis, joka on hyvin aggressiivinen ja ikävä. Kaksi kertaa on puremakudosta leikattu kädestä ja vieläkin se toisinaan alkaa vaivata (kutiaa ja kirvelee).
Bulldog ant, parin sentti ärhäkkä, murkku (pict from net).

Sitten täällä on isoimmat muurahaiset, mitä olen nähnyt koskaan. Bulldog-murkku puri toissapäivänä isäntämme tytärtä varpaaseen, kovin oli kipee ja turpoaa välillä. Annettiin purema-ässä-puikkoa puremaan (punkkeja varten), mutta tuskin auttoi.
Blue-ringed octopus, tappava otus (pict from net).

Toinen tytär meinasi lapsena joutua Blue-ringed Octopusin eli sinirengasmustekalan myrkyttämäksi, kun uteliaisuuttaan meinasi kädellä napata sen rantavedessä. Isänsä ehti väliin, kun tiesi, miten myrkyllinen se on (voi lamauttaa hengityksen).
Copperhead snake, not fatal (pict from net). Peruskäärme, ei tapa.

Toista viikkoa sitten Robessa päästiin vilkaisemaan (todnäk) Copperhead-käärmeen häntäpuolta rantapolulla. Kyllä täällä riittää kaikkee kivaa eläimistöä, myös täällä etelässä.

Sykloni itärannikolla (Queensland)
Tänään tilanne. Todays warning (pict from news).

Puhumattakaan sitten Queenslandista, jossa varoiteltiin kahlaamasta tulvavesissä mm. Bull shark-haitten noustessa maanteille kanaaleista tai joesta, joissa ne normaalisti voivat vaania. Hait bongattiin tiellä Ayrissa. Pahin syklooni meni eilen Airlie Beach/Whitsundaysin kohdilta yli (lähes Suomen kokoinen alue) ja tänään ovat tutut valitelleet myrskyjä ja kaatosateita Sunshine Coastilla ja Gold Coastilla (koulut olleet suljettuna), jossa se syklooni nyt vaikuttaa. Sähköt oli just poikki siellä Sunshine Coastilla ja puutarhakalusteet olivat lennelleet ilmassa kuulemma. Ja vihreät sammakot konsertoivat pihalla kovaäänisesti...

Bull sharks on the road of Ayr. Hai sie, minne matka? (Pict from news)

Gold Coastin Springbrookin kansallispuiston alueella satoi tänään lähes 40 cm vettä ja tulvaa rannikollekin odotettavissa, kun se vesi valuu rantaa kohti jokia pitkin (katkoo teitä). Jopa 50 cm lupaillaan sadetta vielä, sama määrä kuin koko Brisbanen kuukauden keskiarvo Maaliskuulle.

Saas nähä, milloin noi myräkät on ohi. Täällä Melbournen alueella on parina päivänä puotellut myös vettä, erityisesti öisin, mutta tänään jo aurinko paisteli päivällä, vaikka loppuviikko on viileä, luokkaa 18-20C päivisin. Täällä kaikki ok, ja toivottavasti aamulla ei tavata kahdeksan jalkaisia vieraita.

Miettikääpä, miten turvallista Suomessa on, etenkin talvella...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Oliko ennen kaikki paremmin?

Aloinpa tässä miettiä sanontaa "Ennen kaikki oli paremmin". Oliko millä tavalla ja onko oikeasti kokonaisuutena? Mitkä asiat on m...