Balin beach clubeista ja allaspaikoista

Balilla rannikolla on klubeja, jossa on ravintolapalveluita sekä uima-allas, jossa voi leikkiä hyljettä joko juoman kera tai ilman. Usein on oletusarvo, että tulet kuluttamaan rahaa klubille allasta vastaan. Klubikäytännöt vaihtelevat klubeittain, seuraavassa lisää asiasta tarkemmin. Klubeille on turvatarkistus, eli kassit ja moposäilöt tsekataan ja autoistakin pohjat katsotaan peilillä, hyvä niin. Kandee tarkistaa klubin käytännöt, että tietää, mitkä tavarat kannattaa jättää hotskalle suosiolla.

Nää seuraavat on Seminyak-Changgu-akselilta juuri käytynä...

Myös esim. Nusa Lembongan ja Ceningan saarilla voi löytää ravintoloita, jonne pääsee infinity-altaalle ihailemaan maisemia. 

Finns Beach Club, Changgu




Nimestään huolimatta meillä "finneillä" ei ole tekoa paikan kanssa. Tyylikäs ja iso paikka, jossa kiva uima-allas ja DJ "pyörittää kiekkoja" keskihökkelissä. Säkkituolipaikkoja on paahtamiseen, meillä oli vaan todella kova tuuli, että tuntui kuin mopolla viilettäis ilman kypärää. Ehkä joku muu päivä olisi parempi klubipäivä. Nää hinnat tämmösillä klubeilla tuppaa naurattamaan, kun pyydetään jopa kuukauden vuokraa vastaavia hintoja esim. kannullisesta sangriaa. Siis hinta suhteutettuna paikallisten asumiskuluihin. Mietipä, jos maksaisit Suomessa 500€ sangriasta?! No, elämä on epäreilua... Anyway, Finnsille pääsee ilmaiseksi sisälle, mutta minimikulutus vaaditaan esim. säkkituoleille (250 kidr, n. 3 olutta), tai muille löhöpaikoille, sekä pyyhkeistä veloitetaan 50 kidr/pv, jos tarvitset. Jos tulet vain ravintolaan, niin ei tarvitse maksaa, paitsi suolaiset n. 18% palvelumaksua ja veroa yht. listahintojen päälle. Hintataso on hyvin lähellä Australiaa, yllättäin. Balin klubeilla on pääsääntöisesti samat lisäprosentit ja hintataso... Lembonganilla enempi vaihtelee...



W Bali, Seminyak





Itse asiassa W on hotellikompleksi, jossa löytyy myös villa-alue. En muista koskaan nähneeni näin hienoa paikkaa Balilla. Ajateltiin käydä katsomassa tuo mesta, kun hotellimme manager tätä paikkaa niin mainosti. Päräytettiin moottoripyörällä ihanaa katettua bambukujaa pitkin paikalle. Oli jo aika näyttävä sisääntulo ja opastus. Ihailtiin allasaluetta ja rantauduttiin Woobarin puolelle löhösohville. Mikäli haluat 2-4 hlön kabanan, niin miljoona pitäisi laittaa haisemaan päivän aikana. Me päätimme pysyä ilmaisilla sohvilla. Tilattiin smooth ja mocktail. Tarjoilija kysyi, haluatteko käydä altaassa. Yes! Hän laittoi rannekkeen meille jotain tunnistusta varten (jäi epäselväksi). Otettiin yksi allaspyyhe, josta normaalisti laskuttavat 40 kidr, meille se oli ilmainen kuitenkin.




Koko ajan DJ pisti chillout-musaa tulemaan. Isot pompulalyhdyt ja koko alue oli hyvin esteettisen kaunis temppelialueen kera. Lapsia pulikoi vähän liikaa joissain kohtaa allasaluetta. Aasia-Arabia-osasto oli edustettuna hyvin hotellilla. Välillä pulahdettiin altaaseen. Tilattiin hyvä chorizopizza. Hinnat täällä perussuolaiset, pizza n. 200 kidr, Guinness 65 kidr ja palvelut päälle (21% eli tähän astisista kallein). Tietysti ympäristölisästä voi vähän maksaakin. Palvelu oli huippua ja rantakin näytti siistiltä. Tosi mukava päivä palmujen varjossa, jäi vaan taas suunnittelematta lomakuviot... voi suositella paikkaa!




Hotellimme manger hehkutti W:n sunnuntai-brunchia, jossa tasokasta buffettia tarjolla joko alkoholittomien juomien tai alkohollisten kera. Hummeria ja vaikka mitä herkkuja löytyy ja hinta luokkaa 500 kidr/nekku. Viime su oli ihan täynnä. Brunchin jälkeen on vapaapääsy allasalueella, myös kabanoihin, ymmärtääkseni ei ole mitään rajoitettua aluetta, kuten Woobarin asiakkaille (omat kabana ja istuma-alueet). Erillinrn juttu brunchista, todellinen ruokataivas!



Kudeta Beach Club, Seminyak






Tämä klubben on lähimpänä Seminyakin aukiota, itse asiassa ravintolakadun Jl Kayu Ayan länsipäässä, rannassa luonnollisesti. Kävelymatka meidän hotlalta. Mopoparkissa luki 5 kidr, mutta meitä ei veloitettu, lienee rannalle klubin ohi menijöille maksu pätee. En menisi rantsuun, ei houkuttele... Klubin ulkopuolella rantsussa on valtavasti myyjiä, jotka yrittävät kurotella Kudetan aitojen yli ja myydä kaikkea rantareunassa istuville. Oli todella ärsyttävää, eivät millään jättäneet rauhaan, vaan huutelivat aidan yli. Tätä ei nähty muilla klubeilla tapahtuvan. 

Klubille pääsee ilmaiseksi, enkä ole tietoinen, onko joku minimimaksu/kulutus löhösohville, ei ainakaan meille sellaista esitetty. Pyyhemaksu on 50 kidr, jos oma pyyhe ei riitä. Sitten ottivat luottokortin kaniin ja antoivat sitä vastaavan numerolapun, jolla voi tilailla. Avasivat siis piikin... rento paikka, rennompi kuin Potato Head, Finnsiin verrattuna... hmm... vaikea sanoa.

Mukava paikka kuitenkin. Voit loikoilla ravintolan sohvilla vaikka märin uikkarein, eikä ole tilausvaatimuksia. Hyvä lounge-musiikki!



Potato Head Beach Club, Seminyak







Tämä tuntui hieman tasokkaammalta ulkoisesti kuin Kudeta, ja olutvalikoima oli selkeästi parempi. Hintataso aika samoja. Olut 70 kidr, pizzat oli alkaen 100 kidr. Mopoparkki ilmainen täälläkin. Aurinkopaikat olivat kaikki varattu, tänne kannattaa tulla ajoissa aamupäivällä. Löhömestat 3-4 hlölle minimikulutuksella 500 kidr ja rantakabanat saa millillä. Hyvä systeemi on ranneke, jonka voi ladata rahalla tai kortilla (minimi 500 kidr), ja ei tarvita sitten käteistä (pool barissa käy vain ranneke!). Loput rahat saa taas käteisenä, jos jää käyttämättä, huomioiden minimikulutusvaatimus, ellet vain ole altaalla ilman löhöpaikkaa. 




Me jätimme kaikki arvokamat hotellille (kuvat otettiin eri käynnillä), koska paikassa ei ole lukollista säilytystä (ei ollut muuallakaan), on kuitenkin laatikostot altaan vieressä, jonne voi jättää pussukan, kun hyppää altaaseen. Täällä oli useampi ravintola kahdessa kerroksessa. DJ on soittamassa iltaisin. Tämä tuntui paremmalta mestalta kuin Finns taikka Kudeta. Nuoria paljon. Varmasti tuolla Changgun Finnsilläkin on, koska alue on nuorison suosiossa.


Cocoon Beach Club, Seminyak




Cocoon sijaitsee DoubleSix beachillä Jl Arjunan päässä. Viikonpäivätarjouksia löytyy ruokiin, yleisesti edullisimmat pizzat kuin missään muualla (alle 100 kidr kaikkine kuluineen). Altaan käyttö kuuluu hintaan ilman mitään minimikulutusvaatimuksia. Kabanat ja leveät aurinkotuolit kuuluu vapaaseen käyttöön. Pyyhevuokra 50 kidr, jos tarvitset. Siisti pieni klubi ja pieni allas verrattuna muihin klubeihin. Ei ole rannassa, tie ja rantaravintola on välissä. Mopon jätöstä edustalle jotkut paikalliset yrittää aina nyhtää 2 kidr. Plussaa on klubin nettohinnat ilman erillisiä lisämaksuja. Viiden pullon bucket/sankotarjous (olut tai smirre) on edullinen verrattuna muihin klubeihin. Mukava paikka, jossa hyvä palvelu. Niin ja DJ soitti alueella tosi hyvää rytmimusaa, vanhempiakinbiisejä uudenkarheella pumppimiksillä.



Hard Rock Cafe, Kuta





Kuvat jokusen vuoden takaa.

Jokunen vuosi sitten on tullut viimeksi täällä käytyä, yksi parhaimman näköisistä mestoista Balilla.  Parasta on nasi- ja mie-ruokien jälkeen päästä hot wingsien eli tulisten siipien pariin. Parhaat koko Aasiassa, toistaiseksi. Ulkona terassilla löhökabanassa parhaat maisemat, voi ihailla allasaluetta ja tekohiekkarantaakin. Saattaapi olla, että altaallekin olisi asiaa maksusta muille kuin hotellivieraille, koska tää mesta pääsi viralliselle klubilistalle. Rannan tuntumassa Kutan aukion lähellä.



Nusa Lembongan ja Ceningan

Nusa Lembonganilla voi ainakin suositella seuraavia mestoja altaalla loikoiluun. Altaat ovat pääosin puolisuolaisia, joten makea suihku tekee terää altaan päätteeksi. Nää ei Mahagiriä lukuunottamatta tietääkseni ole mitään virallisia klubeja, mutta voipi hyödyntää, jos ja kun tykkää kellua kivoissa maisemissa...

Dream Beach






















Lembonganin länsi-päädyssä, lähellä Sunset beachiä. Ottavat 50 kidr päivähinnan altaalla olosta. Parissa kerroksessa kivat infinity-altaat, hieno poukama ja korkeasta ravintolastakin kivat näkymät, jos haluaa lipitellä viinit kuivin vaattein löhösohvalla (ilman extramaksua). Plussaa upea rantapoukama uitavaksi (tsekkaa virtaukset) ja läheinen Devils Tears, joka kannattaa ehdottomasti samalla kertaa tsekata. Ei maksa mittään!

Secret Beach




















Ceninganin saaren itäpäässä Penidan vastarannalla. Kiva poukama, pieni suolainen allas. Ajomatka ylä- ja alamäkeen keltaisen (vaarallinen) puusillan kautta Lembonganilta, ehkä vähän monttuinen reitti. Rannalla uiminen haasteellista virtausten vuoksi. Emme suosittele ainakaan snorklaamaan lähtöä! Matkalla kandee poiketa näkymäpisteellä, jonne suunnataan sillan jälkeen vasemmalle (muuten lyhin reitti Jumping Pointin risteyksen ohi). Välillä tympee palvelu...

Sunset Beach


Viihtyisä pidempi poukama länsi-Lembonganilla. Plussaa katsella upeaa aaltojen pärskähtelyä korkeita kallioita vasten, näkyyn ei väsy! Ruokien taso myös täällä hyvin kirjava, jotkut ruoat mainioita. Viini on hyvä diili. Aurinkotuolit yleensä tarjolla, jos ei myöhään tule. Intiimi pieni paikka. Ei lisämaksuja uimisesta.

Mahagiri


Viimeksi kaksi 1,5 v sitten saarella käydessä sinne oli noussut iso hotellikompleksi, jonka omistaa osin kiinalaiset. Allasalue näytti isolta ja siistiltä, kuten myös ravintola-alue. Jotenkin jäi tunne, että paikallisasutusta on jyrätty tämän uutuuden alta. Vähän keinotekoisen oloinen verrattuna noihin muihin. Tämä kehitys tuntuu vähän ikävältä. Itse ranta on Lembonganin länsipohjoispäässä. Täällä kai on jotain virallista klubitoimintaakin nykyisin...

Ceningan Palms:


Paikka on Ceninganilla keltaiselta sillalta etelään laguunille päin. Surffareita voi katsella Jumping Pointin nurkilla edessä päin, samalla kun puree pizzaa löhötuoleilla. Mukava rauhaisa fiilis. Ei lisämaksua uimisesta.

Laitetaanpas tähän loppuun linkki, jonka takaa löytyy 20 Balin tunnetuinta rantaklubia:

Kommentit