sunnuntai 25. helmikuuta 2018

Kuala Lumpurin ostarit ja huvit

Midvalley Megamall-hyperostari.

Shopping, shopping (shoppailua)

Täällä kun ihmiset hengailee sisällä viilennetyissä tiloissa, niin höpöttelenpä tässä pari sanaa ostarielämästä. Ensinnäkin en voi moittia ihmisiä, jotka kävelevät mieluummin ilmastoitua tuubia pitkin aina, kun mahdollista tai harrastavat liikuntaa tms. sisätiloissa, kun tää ulkoilma on vaan päivällä aikas lämmintä (n. 40C tuntuu). Mekin on nyt käyty myös aiemmilla reissuilla täällä ja yhä uudelleen samoissa ostareissa hengaamassa, jos ei olympiakisoja ole töllötetty läppäriltä. Tässäpä koostetta KL:n ostarien annista. Nyt kiinalaisen uuden vuoden alettua on tarjouksia jopa 70 % asti. Ihmettelin muuten, mikä on MyKad, kun ko. kortilla pääsyt kaikkialle huveihin on normia reilusti halvempaa... id-kortti Malesian asukeille... eli turret maksaa huikeesti extraa huveistaan paikallisiin verrattuna.


Berjaya Times Square

Tämä, kuten seuraavatkin ostarit on Bukit Bintangin (lähin monorail-asema Imbi) alueella. Nämä ovat taviskansan paikkoja, ainakaan turreja ei näe päinvastoin kuin Surialla. Tarjonnassa ei ole vastaavia länsimaisia merkkiliikkeitä kuin monilla muilla ostareilla. Edullisempaa tarjontaa mielestämme. Rahaa ollaan käyty vaihtamassa sisääntulokerroksessa (SevenEleven sisääntulon vieressä). Euron kurssi jotain 10 RM (pari euroa) huonompi sataa euroa kohti kuin reaalikurssi, ei välitysmaksuja.Viimeksi pari vuotta sit löysin ison matkalaukun 70 % aleella (60 e maksoin), hyvin toiminut. Ja Juha osti uudet farkkushortsit Matsudasta ratkaistuaan omat housunsa 20 kg durian-hedelmää  maasta nostamalla... ja olkalaukku nahkainen Kickers ostettiin viimeksi. Berjayalla on alakerrassa hyvä pizzapaikka ThickOThin ja kivat pianoportaat siinä vieressä, jotka on pianon kiskettimien näköiset ja soi kuin piano, kun portaita kävelee, ihanat! Parhaat smoothit saa tuolta kakkoskerroksesta Boostista.Fun on Berjaya Times Square...

Paikalliset huvittelee viikonloppuisin kauppakeskuksen huvipuistossa, jossa on valtava vuoristoratakin ja muita laitteita. Erikseen on jousiammuntarata ja keilarata (peli 6-8 RM).

Uberillä tästä päräytettiin Megamallille, niin maksoi kympin (pari euroa), tosin Uber-hinta tuplaantuu ruuhka-aikaan. Monorail ja juna Imbi-KL central-Megamall kahdelle lähes saman verran. Bytheway, uber-kuski kertoi, että saa rahaa portaittain kyytien lukumäärän mukaan. Joku 20 kyytiä, niin saa 40 RM (8e). Bensa tosin on jotain 50 cnt/l.


Low Yat elektroniikkataivas

Tämä löytyy Imbin ja Bukit Bintangin tien välistä (vieressä Sungei Wang). Täältä voi käydä ostamassa ja asettamassa puhelimeensa Maxis-Simkortin, jolla voi kilauttaa Suomen puhelimiin 5 cnt/min (jos siis netin kautta ei voi soittaa jollekin kaverille). 6 GB 4G per kk oli 35 RM (7e), itse Sim maksoi 10 RM ja sisälti 5 RM saldoa. Ensin piti ladata luottokortilla niin pal saldoa, että pystyi ottamaan kk-datan käyttöön. Maxis-liikkestä löysin eurolla pehmeän (silikonia?) suojakuoren iPhone6:een.

Meille esiteltiin Oppo F5-puhelinta (hinta 250 e, 1250 RM), jossa olikin aika arsenaali ominaisuuksia. Kamerat tosi hyviä suodinohjelmineen. Itsekin saisi ihan barbie-lookin. Suosiossa on myös Huawei Mate 10. Täällä oli vaikeaa löytää Apple 6:lle kuoria, meil on niin vanhaa tekniikkaa... Läppärit tuntuu olevan samoissa hinnoissa kuin meilläkin. Täältä pari vuotta sit ostettiin vara-akkulaturi puhelimeen. Tinkiä saa ja paljon, etenkin jos on intialainen kauppamies. Puhelinkuorista ovh 50RM eli kympin, pääsääntöisesti ei kovin kestävän näköisiä.


Sungei Wang

Tänne lähin monorail-asema on Bukit Bintang, vaikka Imbikin on aika naapurissa. Meille paras anti täällä on ruokakauppa, jossa on halvimmat hinnat näistä lähiostareista. Viinivalikoima ehkä Berjayalla parempi (huomioiden hintataso), jos niitä nyt täällä ees raaskii ostaa. Ja ostarin edessä on Damaskos-kebab, hiivatin hyvät kebsut alk. 6 RM (reilu euron). Kyl noi lähi-idän pojat osaa!


Lot10


Tämä on Bukit Bintangin aseman ja Pavillionin välissä. Tripadvisorin mukaan täällä löytyy muutama Aasialainen top-ravintola. Henkka ja maukka hallitsee katukuvaa. Täällä ei olla pal pyöritty. Muutama kivan näköinen kahvila on tän ostarin kupeessa Bukit Bintang-kadulla.

Farenheit 88

Lot10 vieressä ja lähellä Pavillionia Bukit Bintang kadulla. Ei olla käyty.

Pavillion


Huomio: Suriaan pääsee ilmastoitua tuubia pitkin täältä takaovelta. Täällä on sekä foodcourt pohjakerroksessa, että valtava ravintola-alue eri siivessä 6 eri kerroksessa. Me ollaan käyty Jonny Rocket-purilaisilla ja Weissbrau-sakemannipaikassa ja Malones-irkkupubissa. Alakerran foodcourt on keskittynyt Aasiaan. Tripadvisorin hottispaikat on italialainen Quivo ja joku kiinalainen Dimsum-mesta.
Lots of food choises and shopping on Pavillion.

Itse ostari on turreille kiillotettu ja merkkiliikkeitä vilisee. Äidit ja lapsetkin on erityishuomioitu tarjonnassa. Matkaan tarttui hyvälaatuiset Speedo-uimalasit (140 RM, 28 e) merkkiliikkeestä.


KLCC Suria (Petronas-tornit)


Täällä, jos missä voi törmätä turreihin, kun noi kaksoistornit koristaa kauppakeskusta. Matkalla tuubin kautta tänne Pavillionista tuossa Convention Centerin nurkalla on iso akvaario tarjolla kiinnostuneille. Merkkiliikkeitä kerros toisensa perään. Ruokakorttelissa cityn paras Sushi King, jossa myös häppärit (-20%) klo 15-18. Laaja ruokakauppa viininurkkineen. Evästäkin löytyy vaikka puistoruokailuun.

We love Sushi King.


Petronas-torneille joutuu kustantamaan 15-20 e, jolla pääsee keskitasanteelle, joka ei lähimainkaan ole missään 400m korjeudella, minne tornihuiput yltää. Rajoitettu pääsy porukkaa per päivä. Ulkopuolella on upein KL:n puisto vesisuihkuineen ja altaineen. Suosittu lenkkimaasto.


KL Sentral

KL Central for transportation.

Keskusaseman yhteydessä on ostoskeskus ja nälkään ei tartte täälläkään kuolla. Kivoja kahviloita löytyy esim. monorail-lähtöpaikan vierestä. Täältä pääsee junalla etäämmäksi, kuten Batu Caves-luolille, jos vaikka haluaa nähdä pitkät portaat ja vuoren sisään rakennetut temppelit. Kohokohta on tammukuun lopulla Thaipusam-hindufestarit, jossa voi nähdä lövistettyjä tyyppejä ja kärsimysrituaaleja (postaukseni 1/2015). Itse Sentraalikeskus ei ole mikään spessuhomma, mutta voit vaikkapa tankata itsesi lounastarjouksin Outback-aussipihvillä ja lähteä Botanical Garden-kasvitieteelliseen puutarhaan, jonka kupeessa on Lintupuisto, Perhospuisto ja vaikka mitä kivaa. Apinoihin voi törmäillä noiden puistojen nurkilla.

KL Sentralin juna-asemalta lähtee lentokentällekin juna, vaikka kaksi henkeä ajaa normitaksillakin samaan hintaan sinne.

Midvalley Megamall

Tää on mega! Löytyy niin ostopaikkoja kuin huvia ja hyötyä. Kivasti edullista elektroniikka- ja sähkösälää löytyi Megamallilla, mm. "Kaikki 5,9 RM"-kaupassa (reilu euro). Ostettiin suojakuoret ja suojakalvot ja vesitiiviit kotelot puhelimiin. Juha osti vielä lompakon ja kettinkikiinnityksen siihen samasta liikkeestä. Toisesta sähköliikkeestä ostettiin Malesian adapteri (kaikkien maiden ulostulo), jossa tuplaulostulot ja katkaisinnappi. Joskus pistorasiat on täällä kortilla ja ladattavia vehkeitä riittää. Lähes euron kustansi. 


Fitness club available on Megamall.

Helkutin iso Celebrities Fitness-kuntosali löytyy, jossa LesMills-jumppia, salitilaa, pitkä uima-allas ja iso poreallas ulkona. Hinta kuukaudelta (vaikka vain 1 kk) 300 RM (60e), päivä 75 RM (15e). Messuhalli eli Exhibition hall oli täynnä peliviihteen kannattajia. Menossa oli livenä kahden tiimin välinen taistelupelikilpailu, sarjaa Malaysian Esports League. Voittajille luvassa 500000 RM (100000 e). Messuhallilla oli myös jitain pelikonesponsoreita, kuten Logitech. 


Live game league on Exhibition hall of Megamall.

Messuhallin vieressä oli joku valtava kenkätori, jossa olisi saanut jos minkälaista jalkinetta halavalla.
Exit Reality is nice virtual world.

Mielenkiintoiselta näytti Exit Reality, jossa voi pari tuntia viettää virtuaalimaailmassa, mm. pelaillen virtuaalimaskit päässä. Sitten on laitteita, jotka kieputtaa virtuaalimaisemissa ihmisiä. Maksaisi 69 RM (13 e) aikuisilta. Viikonloppuna näytti olevan suosittu huvi.

Ravintolat on ripoteltu muutamiin foodcourt-keskittymiin ja levälleen ostarille. Käytiin ihan malesialaisessa syömässä merenelävänuudeleita ja mustapippuripossua. Lounaspaketti juomineen ja alkukeittoineen irtoaa alle 20 RM (4 e). 
Big cinema on Megamall.

Tuolla ostarilla oli myös valtava elokuvakeskus, jossa oli pari kymmentä salia eri leffoihin. Perushinta oli 20 RM (4 e), jotkut erityistehosteleffat kalliimpia. 

Ostari on tosi iso, taksi joutui hakemaan sopivaa sisääntuloa. Juna-asema on näppärästi putken päässä ostarista.

Täällä on toki paljon muitakin ostareita, tässä vain meidän pyörimien alueiden antia. Pelkästään kaupunginosa Putrajaya on valtava oma pikku kaupunki, jossa löytyy vaikka mitä. Kaikkiaan KL on ostostaivas ja monikulttuurinen ruokakulttuuri tarjoaa kivoja elämyksiä ympäri kaupunkia. Tietysti ehkä vielä isommat ruokaelämykset odottaa Penangissa, joka on erityisesti tunnettu etnisestä ruokakulttuurista ja maailman perintökohteena (upeita taloja).

2 kommenttia:

 1. Kuinkas kauan te meinaatta KL:ssa viihtyä? Ja joko on päätettynä seuraava kohde?

  Normaalisti en viihtyisi noissa isoissa ostareissa, mutta tietäen Kuala Lumpurin kostean kuumuuden, ilmastoitu ostoskeskus ajanviettokohteena ei ole yhtään hullumpi ajatus.

  Hauskaa viikonloppua ja terkkuja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No, siis tää postaus tuli viiveellä, mehän ollaan jo täällä saarilla eli Pulau Perhentian Kecilillä vähän merituulta haistelemassa. Kolmas kerta toden sanoo! Kavereille tätä suositeltiin ja sit taas itse innostuttiin lähtemään. Verkot on kortilla, mutta maisemat on kyl taas kerran silmiä hiveleviä. Öisin pärjää jopa ilman tuuletinta, kun viilenee ja merituuli puhaltelee rinnemökkiimme. Nyt ollaan tässä eikä suunnitelmia ole.
   Ihanaa viikonloppua teillekin omaan paratiisiinne!!! Ja terveiset takas!

   Poista

Kuinka nauttia Suomen talvesta (hyggeilyä)

Tuoksut liittyvät nautintoihin (nettikuva). Hygge/enjoying includes great smells. Joitain vuosia sitten vannoin, etten enää vetele ...