keskiviikko 7. helmikuuta 2018

Ubud ongelmat osa2: Vatsataudissa

Loppu hyvin, vai oliko?
Happy endings, are they?

Dodii, tämän seuraavan päivän toivoi jo korjaavan edellisen päivän tilannetta, mutta toisin kävi. Olimme siis varahuoneessa surkein unin edellisyön ja edessä oli huoneen vaihto. Seurailin apinoiden kiipeilyä (tulevat jälleen viereisestä Apinametsästä) huoneen edustan sähkölangoilla ja katoilla, kun bongasin check-outin tehneen virolaisryhmän. Siltä istumalta syöksyin huoneeseen 6, joka olikin auki. Huoneessa ollut harjoittelijatyttö (ei oikein osaa enkkua) katsoi haavi auki, kun tarkistelin huonetta ja pistin ilmastoinnin päälle. Sanoin, että testing testing. Vähän vaikutti huonolta, kun tuleva ilma ei ollut ihan viileää. Samantien vetäsin vanhan huoneemme 7 ilmastoinnin päälle vertailuksi. Palaanpa myöhemmin katsomaan. Kävin Juhalle raportoimassa, kun se oli herännyt sirkkelin ääniin meidän viimeyön huoneessa. Myös pari muuta huonetta oli (tosin alakerrassa) vapautunut, ja aikamme ilmastointia ihmetellessä todettiin, että siirrytään huoneeseen 3, jossa oli uudempi eri merkin ilmari. Menimme uimaan muuton jälkeen ja ihailimme maisemia ja puutarhan rauhaa ja elämä maistui siinä hetkessä taas hyvin makoisalle.

Ilmari ja huone toimii! 
This room and aircon works!

Lähdimme kävelemään ja syömään taas Jalan Goutamalle. Melting Wok oli auki, mutta hyvät paikat oli varattu ja päätimmekin mennä taas Warung Biah Biahiin. Otin Nasi Campurin. Siinä oli kylmät lihat. Kysyin, että mitenkäs näin. "Ne kuuluu olla kylmää"...? Changgussahan sain kylmiä ja pyysin lämmittämään. Muualla olen aina saanut ko. annoksen kuumana salaattipuolta lukuunottamatta. No, pyysin (fiksua!) Juhaakin maistamaan, lihat maistui kyllä hyville. Ladoin sambal-kastiketta joukkoon ja söin kiltisti. Kun ruoan jälkeen vierailtiin keskustan Palacella, niin jossain kohtaa tuli outo olo, vähän kuin kevyttä matkapahoinvointia. Ei se ole ruoasta johtuvaa, todistelin itselleni. Käytiin vielä ihanassa lotuspuutarhassa vähän matkaa Palacelta länteen päätien varressa.

Nyt just etoo tää ruokamesta!
Right now hate this place, got sick!

Jotenkin olo kävi oudommaksi, kun lähestyttiin hotskaamme. Cocossa Juha valkkasi itselleen kahvipullan, ja mulle tuli olo, että yök, ei tee mieli syödä mitään. Kuuma hiki tuli otsalle, mutta meni kohta pois, heikotti. Sitten kun päästiin kotiin, mentiin päiväunille. Mutta kohta kiiruhdin vessaan ja oksensin koko päivän annin pönttöön. Kauhea olo! Koitin juoda vettä. Menikin jokunen tunti sängyssä pyöriessä ja pienesti nukkuessakin, kunnes taas alkoi vatsassa kiertää. Molemmista päistä tuli, selkeä ruokamyrkytys. Ihmettelin, ettei Juhalla ole mitään, kun maistoi mun ruokaa, mutta sille tuli höntti olo myöhemmin, eikä oksennusta (tuleva aamupala ei oikein maittanut). Oksentelun jälkeen taasen otin vettä ja Juha oli tuonut Cocosta jogurttia, jonka hyvin hitaasti sain alas. Vielä kuppi kahvia, kun päähän särki (kofeiini lopussa). Meni pari tuntia ja kävin yrjöömässä vatsan taas tyhjäksi. Vettä vaan kaadoin sisuksiin. 

Lootuspuutarha ja vesitemppeli.
Lotus garden and Water Temple.

Muistelin vuoden 2005 työreissulla Shanghaissa kokemaani karmeaa ruokamyrkytystä, jolloin oksensin lähes 20 kertaa yöllä, eikä vesi pysynyt minuuttiakaan sisällä. Päädyin silloin tiputukseen sairaalaan. Onneksi nyt oli lievempi.

Uskalsin ottaa nyt Ibumax-särkylääkkeen, koska ainakaan denguekuume tämä ei ole (siinä meinaan parasetamol on hyvä, kun taas ibuprofeiini voi aiheuttaa sisäisiä verenvuotoja). Lämpöä mulla oli jotain 37.5 C, hyvä niin, että tappaisi pöpön. Nukuin jo vähän paremmin yön mittaan siinä kolmesta eteenpäin yhdeksään.  Nyt vielä onnistuneen aamupalan syönnin jälkeen pari sormea on tunnottomana, perussettiä suolatasapainon järkkyessä. Juha ei Cocon apteekista löytänyt elektrolyyttejä (auttaa tämmöisiin vaivoihin), mutta ehkä pystymme käymään tänään muissa apteekeissa.  Toivon mukaan Juha nyt selviää vähemmällä. Sillä oli aste normaalia korkeampi lämpötila aamulla, eli joku jyllää sielläkin.

Muistelen tätä hienoa hetkeä.
Recalling this nice moment.

Update eli tilannepäivitys: huono olo jatkuu, molemmilla lämpöä 38 C. Ruoat pysyneet about sisuksissa (aamupala ja hedelmät), kotioloissa levätään. Kaverit poikkesi puolen päivän jälkeen skotukalla tuomassa elektrolyyttejä ja isotonicia. Ihanat ihmiset! Juha selviytyi juuri kuumeessa lähi-Cocoon ostamaan Panadolia (sis kofeiinia). Josko auttais pääkipuun ja kuumeeseen, kun Ibumax ei tunnu tehoovan... kyl tää tästä, luonto pyytää pysähtymään. Tauko on tarpeen aina.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kuinka nauttia Suomen talvesta (hyggeilyä)

Tuoksut liittyvät nautintoihin (nettikuva). Hygge/enjoying includes great smells. Joitain vuosia sitten vannoin, etten enää vetele ...