maanantai 19. helmikuuta 2018

TREC (Taste, Relish, Experience, Celebrate) ja rakennushankkeet

Ravintolamekka. Lots of restaurants.

TREC KL tarkoittaa viihdealuetta viheriöivän golf-kentän laitamilla. Jalan Tun Razakin alueelle rakentuu myös business-alue parin kymmenen tornirakennuksen kera. Korkein nyt tänä vuonna valmistuva rakennus on tuo kartan TRX106 eli Tun Razak eXchange.

Kartalla viihdekeskus ja korkeimmat tornit.
Entertainment center and the tallest buildings on the map.

TREC KL, viihdemekka

Nyt jo alueelle on siis kehittynyt ravintola-alue Electric Boulevard, jonka bongasimme Kuala Lumpuria esittelevästä TV-ohjelmasta. Pitihän se ajaa Uberillä sinne katsomaan, mitä kaikkea kivaa siellä TREC KL:ssä löytyy. Alla kuvakoostetta.

Rahakkaita juhlijoita. Nice cars.

Electric Boulevard.

Live music.
Yökerhoja löytyy. Night clubs, too.
TREC on pop! TREC rocks!

Irkkupubin antia. Irish pub Donkey and Crow.

ZOUK ei ole mikään tsoukki, vaan valtava yökerhokompleksi. Porukka voi parkkeerata autonsa maanalaiselle parkkikselle ja syöksyä suoraan portaita ZOUKin tikettijonoon. Jonotussysteemit oli kuin huvipuiston portilla. Hyvin järkätty. Voit valita useista klubeista, missä aikaasi vietät tai vaikkapa olutpuutarhassa. Jokaisessa on omat musiikkiantinsa. Rakennus näyttää valtavalta, joten sisällä on pakko olla paljon tilaa. Exclusive membereille on omia alueita. Samainen klubi on ollut eri paikassa KL:ssä, mutta nyt täällä uudella viihdealueella. Maailman kuulut DJ:t ovat vierailleet täällä, kuten esim. Tiesto ja Paul Van Dyk. Ja mikä hauskinta, niin meidän hotlalta Uber-taksi ajoi eurolla tänne ja takaisin myös.


ZOUKin kartta klubbailijoille. Map for ZOUK clubbers.

Klubijono. Queue for clubbers.


Taksien noutopaikka takana.
Pick up for taxis behind.


Malesian korkein rakennus v2018

Signature Tower (TRX106), 2018 tallest building.
Kaakkois-Aasian korkein rakennus tänä vuonna (492m).

Signature-torni D'Majestic-hotellin altaalta päin. 
View from D'Majestic hotel.

Kuala Lumpuriin rakennetaan koko ajan jotain. Sivun alun kartassa näkee olemassa olevat suurimmat tornit Petronakset (452m) ja Menara (421m) sekä uudet rakenteilla olevat Merdekan (PNB118)  ja Signature Towerit (TRX106) kerrosluvun mukaan. Tässä Furaman vieressäkin on isot rakennustyömaat molemmin puolen tätä rakennusta. Kauhuskenaariomme aamukuuden perustuspalkkien maahan paukutuksesta ei vielä toteutunut (ainakin kahdeksan paalutuskonetta on näkyvissä). Tullessa KL:ään taksikuskimme jo kertoi, että 106-kerrosta ja 492 m korkeutta omaava Signature-torni valmistuu pikku hiljaa tuohon vajaan kahden kilometrin päähän. Nyt jo torni on saavuttanut korkeutensa ja saanut lähes ylös asti lasipeitteen. Rakennusaikaa vielä puolisen vuotta. 


2024 vuonna Malesian korkein torni (Kaakkois-Aasian korkein)

Merdeka PNB118, tuleva korkein rakennus (644m).
2024 to be tallest building on Southeast Asia.

Korkein torni kuitenkin rakentuu tuonne vanhan kaupungin puolelle länteen (työmaa näkyy ikkunastamme), jonne tulee Merdeka PNB118 eli 644m korkea ja 118-kerroksinen pilvenpiirtäjä, hinta-arvio luokkaa 1 mrd euroa, kun taas tuo toinen torni oli lähes kymmenen kertaa halvempi. Kritisoitu on tuota rahan haaskausta... koitimme taksikuskillemme selittää, että Suomessa ei tarvita pilvenpiirtäjiä, kun tilaa riittää muutenkin. Ja meinasi kuolla nauruun kuullessaan, että meidän korkein hotelli on 25-kerroksinen. 
Tuohon vasempaan alanurkkaan rakentuu Bukit Bintang City Center-alue, johon tulee Transition Hub eli matkakeskus, junat ja monorail (yksiraiteinen) kohtaavat. Myös asuntoja ja viihdettä ja kaikkia palveluita...

Vasemmassa yläkulmassa PNB118-tornityömaa. Alalaitaan tulee BBCC.
Left upper corner: PNB118 tower building site. Lower corner to ve Bukit Bintang City Center and transit hub.

Hotellimme toisella puolella rakennetaan.
Backside of Furama and Taragon construction.

Jotenkin tuntuu, että nää korkeat maamerkit on uusi hitti, kun Jakartaankin rakennetaan Signature Toweria, joka on 638m ja valmistuu vuonna 2021. Siellä yksi erityinen huoli on maanjäristykset. Jos katsoo tätä pelkästään Jakartan pilvenpiirtäjien rakennuslistaa (under construction), niin vähän puhalluttaa.

Turvallisuusseikat puhuttaa mm. Lontoon
Grendel Towerin viime kesäisen liekehtivän tornin (korttelin) jälkeen. Täälläkin Kuala Lumpurissa vakuutellaan, että hyvin testataan palosammutussysteemit näissä pilvenpiirtäjissä, no worries.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Oliko ennen kaikki paremmin?

Aloinpa tässä miettiä sanontaa "Ennen kaikki oli paremmin". Oliko millä tavalla ja onko oikeasti kokonaisuutena? Mitkä asiat on m...