sunnuntai 11. syyskuuta 2016

Bali... Blaah!!! Fiji, doubleblaah!

Sanurin rannalla. Sanur beach..

Alkuperäisen suunnitelman mukaan meidän piti mennä Suomeen ainakin käymään heinä-elokuussa. Sopivasti viisumimme viimeinen Australiaan saapumispäivä on lokakuun alussa, josta saa taas vuoden oleskeluoikeuden siellä, tällä kertaa poistumatta maasta. Noh, Suomeen meno ei sitten houkuttanut yhtään, joten plan B. Eli loikka jonnekin ulkopuolelle... Tai poistuminen 25.1.2017 maasta, kun nykyinen oleskeluperiodi 12 kk tulee täyteen. Saattaa riittää meille, mutta miksei voi lunastaa optiota kaiken varalta...

Mietittiin kuumeisesti, minne lähdetään. Kateltiin Fijiä (tuttu paikka, mikä ei motivointia auttanut), Vanuatua, Tongaa... Ja Filippiineille melkein jo varattiin lennot, mutta hurrikaanikausi sai mielen muuttumaan. Oltiin aikeissa mennä Boracayn saarelle (lento naapurisaarelle, josta lyhyt venematka) ja siitä El Nidolle Palawansaarelle... Toi eka on varsinainen turrerysä, kaikkee kaupallista pienellä saarella, mutta yhdet maailman upeimmista (valittu) rannoista. Sitten El Nido on viime vuosina popsahtanut tuttavapiirin suosioon, nouseva turistikohde... Eräät tuttumme kertoivat, että ero filippiiniläisten ja balilaisten välillä on se, että ekat oikeuttaa pelkän kerjäämisen (olet rahapussi) ja jälkimmäiset haluaa aina tarjota turren rahoille vastinetta. Me ollaan niin viihdytty Ausseissa, että meno Aasiaan sivistyksen parista maksamaan asumisesta jopa enempi kuin nyt Ausseissa (kyllä, hinnat Aasiassa ovat karkaamassa) ei pal kiinnostanut. Ja sama tyynen meren saarilla. Valkosta hiekkaa, joo, mutta... Ruoka, ympäristö... No okei lämpöö...
Historialliset puitteet aina kiehtoo, kuten nää ovet. Old historical doors.

Anyway, ollan nyt Gold Coastille niin kotiuduttu, että tuntui hyvältä idealta palata sinne takaisin. Sovittiinkin majoitus St Tropetziin 6.10. palatessamme sinne, jonne myös isot matkalaukut jätettiin. Me siis päädyttiin ottamaan Jetstarin lennot Brissystä Balille (n. 5,5 h suora) ja takas. Lennot on alk 250 aud (150€)/ suunta/ nuppi. Airasia on halvempi Gold Coastilta KLn kautta Balille, mutta sitten jos haluat joustavan paluulentovaihto-oikat, niin tuleekin kallimmaksi. Koskaan ei voi tietää Balin paluulennoista, kun tulivuori Gunung Rinjani Lombokilla on ollu aktiivinen ja Promo-vuorikin Javalla on tuprautellut välillä lentoja peruvaa tuhkapilveä. Ja viisumi lähestyy loppuaan.
Tämä oli se pettymysten loukko. Dissapointment Semarandana hotel.

Sitten päivää ennen (aika pakata kamat) oltiin ihan, että ei se Bali houkuta, jotain uutta vois nähdä. Bookkarista etittiin majaa ekoiksi öiksi, eikä voinut yhtään luottaa mihinkään. Otettiin yksi 8,4 arvostelut saanut ihan kivan näköinen ja hyvällä paikalla oleva Semarandana, josta varattiin deluxe king huone. Noh, kun sitten lentokentälle päästiin Denpasariin, niin taksitiskille perinteisesti kuponkia ostamaan. Viimeksi yrittivät ottaa 150 kidr Sanuriin, vaikka listahinta 120 kidr. Näytin listaa ja silloin saatiin listahinta. Nyt olivat piilottaneet listalta hinnat ja ukko kinusi 200 kidr (n 13€). Periaatteesta kehoitimme pitämään tunkkinsa ja alkoi ottamaan heti pattiin. Ausseissa kun ei kuseteta, niin tää Aasia...
"Uusi" parempi hotellimme... Bumi Ayu Bungalows.

Mentiin kiskalle ostaa juomaa ja ystävällinen taksisuhari tarjosi 150 kidr hinnalla samaa kyytiä. Huvittavinta, että kaveri oli saman taksifirman edustaja, eli sillekin kannattavaa myydä meille reissu tiskin ohi, win-win.
Taustalla Gunung Agung (3 km) tulivuori. Volcano views.
Hiihtämään vai kaffille, kysyy ukkeli... Skiing on Bali?!

Sanur näytti himpan kälyseltä pimeässä ja löydettiin viimein kujan päässä olevalle hotskalle. 24 h auki oleva respa, jonka edustaja kessutteli rauhassa, kun tultiin. "Little problem", täähän alkaa lupaavasti. Eli olivat myyneet meidän huoneen jollekin tiskiltä, ja olivat laittaneet näemmä sähköpostia hetki ennen saapumista (kun olimme koneessa vielä), että heillä onkin vain huonompi perushuone tarjolla. Dodii, naama mutrulla siihen ainooseen vapaaseen huoneeseen. Äääh! Huone oli ok, mutta allaskin postimerkki kooltaan ja seinää saa katsoa. Respa ihan vieressä. Puhelinkin soi kuusi kertaa yöllä respassa, eikä se 24 h respa vastannut. Hyvin toimii, nimim. unikeko. Aamulla hyttysen hereillä pitämät hikoilevat ja samalla kurkku kuivana ilmarista olevat kypsät turret kiroilivat, kun heidän ikkunan alla postimerkissä killui joku iäkäs  nainen ja porukka höpötti ikkunan eessä aamupalapöydässä. Paskaa haukattiin! Tää on syy, miksei varailla yleensä etukäteen kuin yösaapumisiin. 
Mökin viereinen alttari, jota tuo kisu vasemmalla vahtii. Cat guarding on the temple of our cottage.
Cocon bistro, kiva sisustus.
Paikallislasten uimalelut myynnissä. Local beach and toys.
Hieno hotellialue, jossa saa maksaa maltaita. Fancy Griya Santrian hotel.
Meidän Casablanca, paras livepaikka. Best live music in Sanur.

No, kahden tunnin päästä oltiin jo uudessa tutussa Bumi Ayu Bungalowsissa, jossa yllätykseksemme löytyi tiskin alta standardi mökki alle puoleen hintaan Bookkariin verrattuna. Allasalue on yksi Sanurin parhaimmista. No, tästä sitten fiilikset lähti heti nousuun ja kun tässä on sahattu fillareilla muutama päivä Sanuria, niin on tunne, että täällä voi viettää pidempäänkin aikaa kuin tuo viisumin sallima kk. No, mutta katotaan käydäänkö muualla. Nusa Lembongan, Gilit, Ubud vaiko Flores... Saa nähä, saako laiskat mitään aikaan.

Yksi hieno homma täällä on myös, että tutustuttiin ikäiseemme suomalaiseen yrittäjäpariskuntaan, jotka ovat asuneet täällä jo kolme vuotta. Mukava vaihdella ajatuksia elämästä heidän kanssaan.

2 kommenttia:

 1. No niin, kirjoittelehan paljon sieltä Balilta :). Ei olla vielä ikinä Indoissa käyty, mutta kovasti olisi suunnitelmissa muutaman kuukauden sisään. Jään innolla odottelemaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heidi, onhan täällä toki hienoja paikkoja, kuten saaret ja Ubud. Tää on nyt neljäs kk-reissu Balille, joten välillä tahtois nähdä jotain uuttakin. Ja toki täälläkin on paljon näkemättä paikkoja.
   Saarista, Sanurista ja viime reissusta löytyy tarinaa joulukuun puolivälin ja tammikuun puolivälin tienoilta, kun viimeksi oltiin täällä. Aiemmin me on vierailtu mm. Kutalla ja Ubudissa sekä Gileillä eri saarilla.
   Mutta joo, sä kun olet niin esteettinen sielu, niin tämä ympäristö vois olla teille passeli.

   Poista

Puolitoista vuotta jo putkeen Suomessa, what next?

Pysäyttävä kesähetki kavereiden mökillä. Rememorable summer night moment. Aika lentää uskomattoman nopeasti. Tämäkin postaus on lojun...