torstai 13. lokakuuta 2016

Schoolies, pakene paikalta!

Bileitä rannalla ja muuallakin. Party on the beach and other places...

Australiassa koulujen päättymisestä alkaa schoolies-lomakausi, joka kuulostaa meiningiltään kotimaan opiskelijoiden Goom-risteilyltä, jos sen venyttää viikoksi. Ekalla viikolla juhlivat Queenslandin nuoriso ja seuraavilla kahdella viikolla muut osavaltion nuoret. Ilmeisesti tyypillistä on bilettää viikon verran. Resorttimme uusiseelantilainen respa kertoi, mistä oikein on kyse. Me itse ajateltiin, että täällä "vähän" juhlistetaan koulun loppua (kuten Suomen suven alussa) ja otellaan "pieniä" teinikännejä. Mutta kuultuamme tarkemmin, mitä oikein tapahtuu, olemme valmiit evakuoitumaan paikalta marraskuun puolivälin jälkeen ennen tuota hullunmyllyä. Tuhannet Aussinuoret suuntaavat lähinnä tänne Gold Coastille bailaamaan kuin eläimet. Vanhemmat ostelevat viunaksia näille alaikäisille teineille. Vaihtoehtoisina bailukohteina löytyy myös muita Aussirannikon paikkoja, kuten Byron Bay, Airlie Beach, Cairns, Sunshine Coast, Noosa, Torquay,  jne. Ulkomailla Bali ja Fiji lähinnä. Lomia varten on jopa omat nettisivut schoolies.com.
Krapula-aamu. Hangover morning.

Resortissamme on kuulemma viimeistä vuotta nää teiniporukat sallittuja ja homma menee seuraavalla kaavalla:

0) porukka varaa huoneistot teineille

1) vanhemmat saapuvat hotskalle katsastamaan teiniensä huoneiston. Vähän kuin autovuokraaja tsekkaa, mitkä lommot on jo valmiina autossa.

2) etukäteen maksetaan ylimääräinen muutaman sadan taalan deposit/vakuusmaksu, jonka saa pois, mikäli huoneistovaurioilta on säästytty.

3) teinit rällää keskenään huoneistossa ja eritoten huudeilla bilettämässä.

4) puolen viikon korvalla resortin pitäjä järjestää välitarkistuksen, että huoneisto on vielä ehjä, eikä lasisia pulloja ole käytetty asunnossa (ei sallita särkymisvaaran vuoksi).

5) lopussa vanhemmat pölähtävät paikalle lopputarkistukseen ja toivovat saavansa ne pari sataa takaisin.

Hotellit, jotka eivät halua majoittaa schoolies-porukoita, pyrkivät varmistamaan ko. viikkojen asukkaat. Tarvittaessa online-varaussysteemit voidaan blokata viikkojen ajaksi.

Häjyt tulee, alta pois! Get out of the way, we are coming!

Nämä rannikkoseudut pursuavat silloin teinejä, jotka ovat kännissä, huumeissa ja ties missä pöllyssä. Meteli huumaa korvia ja vakioasukit joko evakuoituvat paikalta tai pysyttelevät sisätiloissa. Pennut mm. kirkuu, soittaa musaa, huutaa, ajaa sähkömopoilla sikinsokin tööttö päällä ja bailaa rantadiskoissa, joista kantautuu kunnon jytkeet pitkälle. Torvet soi ja laatta lentää. Toim. huom. tämä mielikuva on syntynyt kuulluista tarinoista ja nettikuvista/jutuista. Ei meillä ole vielä kokemusta aiheesta.

Tämä uusiseelantilainen respamme vaan kauhisteli (5 vuotta täällä asuttuaan), että ei heidän kotimaassa ole tällaista hullua touhua. Nyt alamme ymmärtää, miksi meille hienovaraisesti ehdotettiin varauksemme päättämistä tuohon ajankohtaan. Resortin ylläpitäjä tarjosi meille vaihtoehtoista asuntoa, mihin koululaisia ei majoiteta, ja käytti lausahdusta "jos teillä on epätoivoinen tarve jäädä tänne".

Kreisibailausta kellon ja viikon ympäri. Party all day, all week.

Loma-asuntojen omistajilla on toki himot tehdä hyvät rahat nuorison lomilla, mutta toisaalta voi olla vaarana, että huoneistoa vahingoitetaan. Toisaalta ne omistajat, joiden kämpät on muutenkin 70-80-luvun rämäkunnossa voisivat hyötyä depositeista/vakuuksista, joilla voisi vähän pintaremppaa tehdä. Tiedäpä, onko noita vakuuksia käytetty hyväksikin, kuten on joskus autovuokraamoissakin kuullut tehtävän, että ellet ole tarkkana, voit joutua maksamaan vanhoja vaurioita.

Huumeista asiaa

Täällä kuulemma kouluissa jo hyvin nuorille jotkut huumediilerit käyvät jakamassa annoksia esim. ice-huumetta, koska se on koukuttavaa ja edullista... Ja nyt just oli uutisissa, että Flakka-niminen huume on rantautunut erityisesti tänne Gold Coastille ilmeisesti Kiinasta. Annos maksaa 7,5 aud (5€) ja huumeen käyttäjät saavat kauheita hallusinaatioita tehden outoja tekoja, joita eivät itsekään tajua. Esim. Hyppäävät partsilta, syöksyvät kanaaleihin uimaan (kuten nyt viikonloppuna useita kotibilettäjiä teki), jopa voivat murhata jonkun. Ovat ihan psykoosissa ja zombeina. Viikonloppuna 13.-15.10. jopa 16 nuorta uhria yritettiin auttaa useilla ambulansseilla. Pari on joutunut koomaankin noista. Viranomaiset pelkää, että erityisesti schooliesin aikaan nämä huumeet aiheuttaa karmeeta jälkeä, koska nyt just kk ennen kyseistä juhlintaa nämä huumeet on pahasti täällä alkaneet näkyä. Tässä juttua:

Ei tosiaan ole kivaa tai edes terveellistä olla katsomassa täällä tuota "zombie-showta"...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kuinka nauttia Suomen talvesta (hyggeilyä)

Tuoksut liittyvät nautintoihin (nettikuva). Hygge/enjoying includes great smells. Joitain vuosia sitten vannoin, etten enää vetele ...