perjantai 28. huhtikuuta 2017

Fremantle, Cottesloe ja City beach

Perthinkin hyvä puoli on, että rannat löytyy kaupunkilaisillekin hyvin läheltä ja ihan mukavia paikkoja esim. työpäivän jälkeen vierailuun. Huomattavaa on tietysti, että näin syksyllä aurinko laskee jo ennen klo 18.

Yksi sivuhuomio mulla, että hiukset tuntuu koko ajan rasvaisilta täällä, vaikka ne olisi just pesty. Tää hanavesi on ilmeisesti jotenkin erilaista kuin muualla, missä ollaan oltu. Kaverillamme oli vastaavia havaintoja... Outoa... Juomaveden suodatamme suodinkannulla.

Fremantle

Little Creatures brewery. Panimo rannassa.
Kalastajasatama, jossa terassiravintoloita ja panimo. Fishing harbour with restaurants and brewery.

Kyseinen paikka on historiallinen (aussilaisittain) ja hippimaineessa. Siellä on myös suuri konttisatama, jonka edessä odottelee aina jonossa rahtilaivoja. Ennenaikaan tänne tuotiin vankilaan aboriginaaleja, jotka sitten kuljetettiin Rottnest-saarelle eristyksiin, joka on nykyisin suosittu turistikohde ja snorklaus/sukellus-paikka. Edelleen turistilaivoja lähtee ko. saarelle sieltä sekä myös Hillaryn venesatamasta. Mutta siitä myöhemmin lisää, kun päästään saarella käymään.

Technical school. Tekninen koulu.

Fremantle market (weekends). Viikonloppumarkkinat täällä.

Monk brewery. Kiva panimo keskustassa.

Muita vanhoja takennuksia. More old buildings.

Kirkko. Church.

Itse Fremantlen keskuskadut saivat mukavaa silmänruokaa aikaan, koska siellä on paljon historiallisia rakennuksia. Ja kyllä porukka vaikutti olevan ulkoisesti boheemia, ainakin niiltä vähäisiltä osin, mitä päiväsaikaan kaduilla liikkui. Näimme myös alkoholisoituneita ja kodittomia. Kirkot olivat todella hienoja. Markkinat ovat vain viikonloppuisin auki, emme siis päässeet käymään. Monk-panimoravintola vaikutti hienolta. Rannassa on kaksi minimaalista rantapoukamaa, jotka nyt eivät ihan ole parhaimmasta päästä täkäläisittäin. Valtava konttisatama rumentaa näkymiä. 

Scott, ACDC-hero, from Fremantle. Fremantlen muusikko.

Rannassa on myös useita ravintolakomplekseja (myös kalastajasatama, ei huvisataman estetiikkaa) sekä Little Creatures-panimo, jonne voi terasseille mennä maistelemaan ison panimon tuotteita. Vähän kaksijakoinen fiilis jäi. Ensin oltiin innoissaan vanhoista rakennuksista, sitten kuitenkin se sataman "rumuus" jotenkin latisti tunnelmaa, sekä se että kaupunginosa vaikutti hyvin hiljaiselta päiväsaikaan, eikä markkinatkaan olleet auki. Kuitenkin oli myös kivaa käydä rannan kukkulalla katselemassa maisemia.
Tämmöinen historiallinen rantakukkula. Historic place on the beach.
Rannalla. On the beach of Fremantle (very tiny beaches).

Cottesloe beach

Tämä ranta on melkein aina kuvissa, kun Perthin rannoista lukee netistä. Rantana ihan peruspoukama, jossa tosin löytyy oikein ihanan tunnelmallinen ravintola Indiana mahtavin merinäkymin. Ihmeteltiin, kun ravintola oli tyhjillään. Mentiin kahville ja muffarille auringonlaskua ihailemaan. Täällä länsirannalla onkin ihan mahtavat auringonlaskut syksyisin, jos sattuu pilviä taivaalle.

Oltiin maksamassa tiskillä kahvittelya, niin kaveri tuskanhiki päällä pyöritteli päätä, että tilaus on hävinnyt kassajärjestelmästä kuin tuhka tuuleen. Me sanottiin, että ei hätää, muistetaan kyllä, mitä tilattiin. Kaveri vaan sano, että senkun kävelette ulos. Me ihmeteltiin, että häh. No, kun ei ole tilausta, ei voi laskuttaa. Sepäs kiva, kiitti sille järjestelmälle hyvistä kahveista. 
Cottesloe beach.


Indiana-ravintolan nurkkauksessa. The corner views of Indiana restaurant.

Pidän enempi Scarboroughin ranta-alueesta (edellinen postaus), etenkin kun sinne on rakenteilla hieno uimala rantaan ja siellä on kivoja terassiravintoloita.

City beach (kaupunkiranta)

Kaupunkirannalle on Perthin keskustasta vähän yli 10 km. Se sijaitsee Scarboroughin ja Cottesloen välissä. Ihan mukava rantapätkä perusvalkeaa hiekkaa sekä useita rantaravintoloita. Aika pieni paikka sinänsä. Poikettiin jutustelemassa kaverimme kanssa Hamptons-ravintolan terassilla. Oli viileä tuuli, joten piti heittää pidempää paitaa päälle.


Perussettiä. City beach with restaurants.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Puolitoista vuotta jo putkeen Suomessa, what next?

Pysäyttävä kesähetki kavereiden mökillä. Rememorable summer night moment. Aika lentää uskomattoman nopeasti. Tämäkin postaus on lojun...