Mindarie marina, Yanchep Lagoon ja Two Rocks

Aurinko laskee (sunset) Mindarie Marinassa.

Pitihän se käydä päiväajelulla pohjoisen suunnassa Hillaryn sataman toisella puolella. Yleinen havainto matkan varrelta on, että autotie puikkelehtii dyynipuskien välissä hyvinkin erämaamaisemissa, kunnes talokattojen rykelmä pullahtaa puskista eteen. Eli tänne on rakennettu viime vuosikymmeninä pieniä kyliä, jotka ovat tiiviitä, mutta niiden ympärillä on aika autiota luontoa. Asuntomainoksia näkee tuen varsilla houkuttelemassa halvoin hinnoin (jo n. 100 ke:lla saat omakotitalon, aika uuden sellaisen). Tontteja pusikoista on tarjolla...

Tuppukylä lähestyy. Small quiet villages north of Perth.
Normal road views with signs of cheap land/lots. Perusnäkymä ajotiellä, jonka varrella mainostetaan halpaa maata.

Mindarie Marina

Tämän paikan vinkkasi kaverimme, joka muutti Melistä Perthiin. Paikka olikin noista pohjoispuolen puskalähiöistä hienoin paikka. Todella isoja lukaaleja ja satama-alueesta tulee hyvinkin joku Etelä-Euroopan rantakylä mieleen. Käytiin vappuaattonakin vielä fiilistelemässä Indian Ocean Breweryssä eli panimoravintolassa. Suppea olutvalikoima, mutta pale ale oli ihan sopivan katkera. Nää aussipöperöt ei ihan nappaa eli grilliruoat. Tuolla ei kauheasti ollut muuta tarjolla. Otettiin kuitenkin juomien kanssa setti friteerattuja kanafileitä homejuustokastikkeella. Satamassa on sikahienoja isoja asuntoja merinäkymin ja vuokrat luokkaa 550-700$/vko (380-480e). 36 km Perthiin matkaa, joten ei mahdoton, jos haluaisi rauhallista merenrantaelämää elää... Mutta tässä huomaa juurikin, miten harvaan asuttua tämä  Aussien länsipuoli on, vaikka Perth onkin 1,5 miljoonan asukkaan kaupunki.

Näkymä satamaan aallonmurtajalta. View to Marina.

Ravintoloita satamassa. Many restaurants.

Indian Ocean brewery, panimoravintola.

Yanchep-lagoon

Seuraavaksi rantalähiöistä vai pitäiskö sanoo -kaukioista valikoitui Yanchep. Mielenkiinto kyseistä paikkaa kohti heräsi, kun näimme kaksiosaisen leffan telkusta  Alan Bond-nimisestä miljonääristä, joka oli Aussien rikkaimpia liikemiehiä. Päätti hulluuksissaan perustaa "supercityn" 1970-luvulla Yanchepiin, keskelle erämaata. Tuonne tulisi vaikka mitä Disneylandejä sun muuta mahtavaa hänen visioissaan. No, ei siitä tullut, mitä piti, mutta kiva laguuni löytyy kuitenkin. Bond vaikutti kaivosalalla, kiinteistöalalla, panimo- sekä media-alallakin. Mielenkiintoinen ukko, joka joutui 4 vuodeksi vankilaankin huijauksista.



Yanchep-lagoon, beatiful with space. Ihana laguuni, jossa paljon tilaa käppäillä tai uida.

Two Rocks, kaksi kiveä

Viimeisimpänä ja pohjoisimpana ja vähäisimpänä käymistämme kolkista oli Two Rocks, joka on vain kivenheitto Yanchepista. Paikalla on yllättäin ei enempää eikä vähempää kuin kaksi kiveä. Ja karmea haju!!! Levää oli kauheat kasat, mistä lie haju johtui. Ei tuolla ole oikein mitään nähtävää... Ahti törötti atrain kädessä ostarin vieressä, jonne piti mennä ihmettelemään, mitä se siellä tekee. Jotain kummia hiekkaveistosten tapaisia patsaita löytyi paljonkin sieltä, mutta näyttivät joiltakin jäänteiltä. Luettiin sitten sattumoisin lehdestä, että Ahti on King Neptune, ja alueelle on vuonna 1981 perustettu Atlantis Marine Park, jossa oli altaita (delfiininäytöksiä), akvaarioita, golf-rata, yms. Sitten kymmenisen vuotta myöhemmin ei porukkaa enää käynyt ja paikka suljettiin. Nyt siellä on piikkilanka-aidattu alue, jossa lukee "Private property..." eli ei pääsyä.

Ja se mikä aina täällä jaksaa hämmästyttää on viinakaupat, joita löytyy kaikenmaaliman pusikoista. Tärkein tarve vissiin näillä erämailla...

One of 2 rocks and smelly seaweed. Se toinen kivi ja haisevat levät.


Ahtipatsas tarkkailee maastoa ja delfiinit ovat jähmettyneenä. Some statues (left from Atlantis Marine Park) on the area.

Janoisten pelastus. No worries, there is always a store for thirsty people.

Kommentit