keskiviikko 9. maaliskuuta 2016

Formulat tulossa ja lähtiskö Moomba-kulkueeseen ketkuttelemaan?

Cityssä kirjastossa, Italia-kadulla (Lygon st) ja Queen Victoria Marketilla

Kirjastossa. On the library.

Onko tämä se Whistler's mother? Is this the one (from Mr Bean)?
Mr Bean: My job is to sit and watch
(tehtäväni on vain istua ja katsoa).

No, tänään oli viileempi päivä eli jotain 25C ja lähdettiin tapaamaan Sandraa, jonka blogia The Present Is Perfect ollaan luettu. Mentiin Flindersin aseman läheisille kahvilakujille kahville ja pirtelöille ja vaihtamaan mietteitä tulevista. Hän lähtee Suomeen ensimmäisen vuoden WH:n (Working Holiday) kokeneena ja kesäksi tienaamaan, ja aikoo tulla takaisin 2. vuodeksi WH:lle. Mukavaa tavata nuorempia ihmisiä, joille elämän suunta alkaa valkenee jo varhaisemmin, kuin meille kalkkiksille. Mutta kuten sanottu, parempi myöhään kuin ei silloinkaan.

Kävimme State Library of Victoria kirjastossa Swanston Streetillä, joka on aikas makeen näköinen, vanha ja kuitenkin hienosti säilytetty. Useita kerroksia, hyvin toimiva Wifi, lukusaleja, arkistoja, mitä nyt kirjastossa on, sekä myös taidetta. Viimeksi kun tulikin se Whistlers Mother mieleen, niin sen näköinen vanha taulukin löytyi. 

Siitä Sandran suosittelemille Queen Victoria Marketin (kiva tori päiväsaikaankin) yömarkkinoille, eli etnisen ruoan torille, jossa löytyy ruokaa, juomaa ja viihdettä eli livemusaa. 

Queen Vistoria Market, smoking meat (lihansavustusta).
Iltamarketin elävää musaa. Live music available on night market.

Aijoo, ja välillä poikettiin Lygon Streetillä eli italalialaisella kadulla, joka on piiiitkäää pötköä italialaisia (ja vähän muitakin) ravintoloita, lähinnä terasseja. Matkalla nähtii RMIT yliopiston kampusaluetta. Aika laaja ja vanhaakin rakennusta löytyi.

RMIT yliopiston rakennuksia.
Buildings of RMIT university.

Italiakadulla oli Aperitivoa tarjolla, eli tilaa drinkki (mm. Aperol spritz) ja saat lautasen tapaksia/antipastoa. Luulimme, että se on kokonainen buffet, kuten usein Italiassa, esim. Bergamossa (Havanna Bar), Milanossa (Brera-alue) tai Sardiniassa (Cagliari). Selittivät kuitenkin, että sitä buffettia kutsutaan Apericenaksi, joka Italiassa on buffet/dinner. Näin jälkikäteen tarkistettuna riippunee, missä päin Italiaa ottaa Aperitivon, niin saa joko kokonainen lämmin/kylmä buffetin taikka vain lautasellisen antipastoa. Drinkki maksoi 13 taalaa/8e tapaksineen. Noh, tuolta yötorilta saikin hyvää kyproslaista kebabia sekä olutta ja sangriaa. Musiikkipuolella oli Don Johnsson BB tyyppinen eloisa bändi, jonka torvet soivat kivasti.


Uusi prepaid, Formulakisat ja Moomba-kulkue

Jännää oli kun indialainen postimies toi mulle pienen pahvilaatikon kotiovelle, eikä tarttenutkaan henkkareita, kun antoi mun uuden Vodafone-simmin. Täällä oli sen verran hyvät tarjoukset ekalle prepaid-liittymälle, että mun piti ottaa nyt omiin nimiin tuo liittymä, joka maksoi 20 taalaa (13e)/eka kk, johon kuuluu 8 GB dataa ja rajattomat aussipuhelut/txt sekä 90 min Suomeen puheaikaa (tämä tarve rajaa liittymiä, kun kaikilla ei ole WhatsUpia taikka Messengeriä internet-puheluihin), normihinta 40 taalaa. Juha otti edellisen vastaavan tarjousliittymän. En tiedä, kuka uusi "perheen jäsen" seuraavaksi kehitellään, kun tarjous koskee ekaa liittymää... numero kuitenkin aina vaihtuu. Saman saa pitää vain, jos jatkaa liittymää normihinnalla. No, eipä sen väliä.
Pyhän Patrikin päivä tulossa. St Patricks day to come.

Jep! No, mutta formuloitten osakilpailu siintää horisontissa, ostettiin 2 yhen hinnalla General Admission liput eli vapaat nurmipaikat, paitsi että saatiin samassa paketissa India Force-tallin erityisliput, joilla pääsee pääsuoralle näkemään kisoja Webber-katsomon viereen. Hinta 129 AUD (n. 85 e) per nekku, to-su eli 4 päivää. Ja siihen kun sotketaan vielä St Patrick's Day 17.3. eli irkkujen hippalot, niin... Emäntä järkkää naisten kutsut (kuulemma joka vuotinen tapahtuma) 20.3. eli just formuloiden pääpäivänä. Se on mulle jostain Gourmet-lehdestä esitellyt kaikenlaisia ruokia, että tarttisko vaikka tuota tehdä. En kehdannut vielä paljastaa, että enpä ole paikalla, kun olen moottoriurheilua kattomassa. Veikkaan, että sen ruusuisissa päiväunelmissa meikämanne saattaisi kaataa shampanjaa hänelle ja kavereilleen naama virneessä ja tiskailla ja siivoilla paikkoja, tai sitten ei. Sen sijaan meikäläinen nauttii bensan käryisestä pörinästä itse juomaa siemaillen Albert Parkissa.

Uubs, ja meinasinhan ihan unohtaa otsikon asian, eli Moomba-kulkueen. Me oltiin jo Juhan kanssa valmiit lyömään vetoa, että emännän tytär ei halua tulla tuonne kulkueeseen, vaikka emäntä hänelle ne hepenet hommasi...ja niin siinä kävi. Nyt sitten on yhet höyhenet ylimääräisinä nurkassa, ja emäntä tänään kysyi, haluisinko mä kenties vetää ne niskaan ja tulla edustamaan Karibiayhteisöä Moomba-kulkueeseen. Hmm, onneksi tiedän, että ne ei ole mitkään samba-bikinit, vaan niiden alle voi laittaa jopa jotkut vaatteet, mutta...pitää tuumailla, meniskö 2000 hengen sekaan heilumaan 14.3. julkisesti (TV-lähetys) Aussien labour daynä eli vapaapäivänä, johon tuo etninen juhlaviikonloppu huipentuu. Karibiayhteisön PJ meille jo aiemmin vihjaili, että päivästä ei selviä ennen aamuyötä. Vaihtoehto B on, että katson, kun muut hetkuttelevat lanteitaan... sadettakin lupaa ja viilenevää ko. päiväksi, mutta näistä säistä ei voi koskaan tietää.

Tässä nyt tuuletin pauhaa ja ilta on pimeenä, tultiin siis just kaupungilta ja ollaan nukkumaan menossa. Perinteinen yömyssy tässä eli punkkuu lasi ja tummaa suklaata täällä omassa siivessä. Nyt on kivan viilee (20C), kun vertaa viime yöhön. Katotaan, milloin villasukat kaivetaan esiin. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kuinka nauttia Suomen talvesta (hyggeilyä)

Tuoksut liittyvät nautintoihin (nettikuva). Hygge/enjoying includes great smells. Joitain vuosia sitten vannoin, etten enää vetele ...