tiistai 28. helmikuuta 2017

Mount Lofty, Botanical garden ja Waterfall gully

Olin lukenut Tripadvisorista, että Mount Lofty on nähtävyys sijalla 27, matkailijat tietävät... Sen sijaan esitteet hehkuttavat ja matkafirmat järjestävät päiväretkiä tuonkin kautta.  No, mitäpä muuta tekemistä on 39C helteessä kuin istua ilmastoidussa autossa ja kiertää Adelaiden kaakkoiskulman nähtävyydet. Siispä tuumittiin, että käydään Loftyllä ja ehkä vesiputouksilla lähistöllä.

Mount Lofty, turrekukkula

Siellä Adelaide ja rannat. Adelaide view and the beaches.

Mikä on yksi turistipaikan merkki? Ainakin se, ettei sinne voi parkeerata ilman maksua (4 aud kiinteä maksu). Kukkulalta oli näköalat Adelaiden yli, hyvin kaukaa. Ei nyt ollutkaan tunne, että tänne voisi jäädä mietiskelemään vähäksi aikaa. Oli vähän ajatus... Varjoa ei ollut myöskään hellepäivänä. Täältä lähtee useita vaellusreittejä Cleland Conservation Park puistikkoon ja jopa Waterfall Gullyn vesiputouksille asti. Varmaan upeet maisemat. Nyt ei ollut ihan vaelluskeli.

Mount Lofty House


Hienolla paikalla. Beautiful views from Mount Lifty House/hotel.

Pikakäynti, jonka jälkeen löysimme itsemme Mount Lofty House-kartanolta hieman alempaa. Oi, että oli maisemat, paremmat kuin Loftyltä, maalaismaisema. Upea 1850-luvun rikkaan englantilaisen hevostilan kartano (vaikuttajaherra), jossa talli oli muuntunut kylpyläksi, huoneet hotelliksi (uima-altaineen) ja oheistalot (kuten portinvartijan talo) vuokramökeiksi. Hinnat 299 aud (hotellihuone)-799 aud (5 makkarin talo) per yö. Mut upee paikka. Managerin kanssa juteltiin pitkät pätkät ja tietysti kehuttiin South Australiaa ihanaksi. Se heitti, että miksette muuta tänne. Sanottiin, että sitä todellakin sietää tuumia. Täällä on talvisin about samat lämpötilat kuin Melbournessa parin asteen korotuksella. Ei kuitenkaan siis ihan ideaalit, mutta kyllä mukavaa seutua. Tuolla olisi myös ravintola upein näköaloin, mutta auki vain illallisaikaan (täällä alkaa klo 17 yleisesti).

Mount Lofty Botanical Garden

Maisemia. Views on Miunt Lofty Botanical Garden.

No, siinäpä kartanon vieressä näppärästi oli taas hieno valtava mesta eli kasvitieteellinen puutarha. Luultiin ensin, että tää on ihan käpykkä ja pieni, mutta kun tajuttiin, että oltiin puiston kartalla liikuttu joku pikku läntti, niin oltiin ihan, että wau!

Todella hieno valikoima pensaita, eri vihreän väreissä. Magnolia puistikko pohjoispäädyssä on keväisin varmaan älyttömän hieno, kun kukat loistossaan. Puistoon on siis kaksi sisäänkäyntiä, joista toinen on Mount Lofty Summit roadin varressa ja toinen Piccadilly roadin puolella Crafers-puistossa. Siellä jälkimmäisessä olisi voinut maksaa parkin tukemaan puistoa, mutta emme olleet niin avokätisiä. Piccadillyn puolella on tekojärvi, jonka nurkilla on kivaa leiriytyä evästämään. Olisi tuolla voinut kilometrejä vaeltaa, mutta nälkä ajoi Stirlingiin, oppaissa mainittuun kylään, joka on Adelaide Hillseillä, kuten Hahndorf. 

Stirling-kylä kukkuloilla

Lyhyt kylän raittu. Short main street of Stirling (dissappointment).

Tää oli ihan tuppukylä, ei ollut kuin muutama ravinteli ja kyllä kiva Fringe-festarin puistoalue. Ei ollut noista turrehintaluokan ravintoloista meille vatsan täyttäjiksi, vaan käytiin Wooliksessa eväät hakemassa kasvitieteelliseen syöntikohteeksi. Mainostettu oppaissa Hahndorfin rinnalla Adelaide Hillsin turrekyläksi, en ymmärrä miksi, eihän tuolla ollut mitään...

Waterfall Gully-vesiputoukset
Näkymä alhaalta. View from below.
Näkymä ylhäältä. View from above.

Päivän kallista parkkiaikaa cityssä vältellessä ajettiin vielä upeeta näköalareittiä Greenhill roadia korkeita hienoja maisemia pitkin alas Waterfall Gully roadille. Mä koitin ikkunasta ottaa kuvia, niin hienot maisemat. Nopeusrajoitys oli kyllä hieman ylitsevuotavan iso, ei tulisi mieleenkään kaahata 80 km/h tuolla serpparitiellä. Oli tie kuin Korsika-rallissa tms. Sanoin Juhalle, ettei kande kurkkii maisemia, ettei se aja vaan rotkoon. Vesiputous oli luokkaa Silver Band falls, Grampians, aika pliisu, mutta kivasti sai tarvottua vielä ylös naköalapaikalle varjokujaa. Uintiin toi ei ihan sovellu... Ja oli remppaa ravintolan osalta, osa alueesta suljettu.

Ja sit takas cityyn. Vähän ruuhkassa joutu jököttään, mut onneksi löyty vielä parkkiruutu ilmaiseksi yötä varten St Peter's kirkon nurkalta. Kävellessä hotellille autolta noukittiin intialaista ruokaa mukaan kympillä (2 syö hyvin). Tää Hindley street on siitä kiva asuinpaikka, että vastapäätä hotskua on monta takeaway paikkaa, kuten myös Wokina box-ketju, jossa maukas pad thai. Tässä kujilla on myös nippu ravintoloita...

Illalla kävästiin vielä Gardenin festareilla ja Schnithousen häppäreillä suklaamoussella ja viinillä ja oluella.

2 kommenttia:

  1. Nyt mä toistan itseäni, mutta mun on aivan pakko päästä käymään Ausseissa! Me ollaan pojan koulun takia jouduttu vähän pohtimaan uuttakin sijoituspaikkaa vaihtoehdoksi Thaimaalle ja tällä hetkellä ne ovat Bali tai Teneriffa. Voitko kuvitella? ;).En mä ehkä kuitenkaan haluaisi Eurooppaan, mutta tällä saarella näyttää opiskelujen jatkot olevan vähän heikot. Mutta saa nähdä.

    Muuten vanhin poika tulee sinne ystäviensä kanssa ensi talveksi (WH-visan turvin jos saavat) ja sieltä käsin sitten reissaavat kuulemma Balille. Kova imu näyttäisi Balilla ja Ausseilla olla. Pakkohan siellä on tultava käymään.

    Onko teillä vielä selvinnyt mitään jatkosta?

    VastaaPoista

Oliko ennen kaikki paremmin?

Aloinpa tässä miettiä sanontaa "Ennen kaikki oli paremmin". Oliko millä tavalla ja onko oikeasti kokonaisuutena? Mitkä asiat on m...